't Mals paterke
Tondelzoeker
- Berichten
- 7
Hoi allemaal
Ik wou al een tijdje Philly cheese steak maken. Maar het is toch zo moeilijk om gewoon een recept te volgen. Dus heb ik een mooi stukje buffelsteak van de lokale boer gebruikt ipv ribeye. Eerst gezout en een nachtje laten trekken.
Kip voor mijn vrouw en de groentjes indirect in de bbq op zo'n 160 graden.
Als dit bijna klaar was de BBQ laten opwarmen tot zo'n 200 graden. De steak op de Plancha vlak boven de kolen. Ongeveer 1,5 minuut per kant. Maar dan was hij nog niet warm, dus BBQ terug zachter en indirect verder laten opwarmen. Resultaat vond ik dik ok.
Daarna nog wat assemblagewerk en daar was hij dan:
De kaassaus was trouwens met jonge cheddar. Ik vond geen oude cheddar of Provolone in de winkel. De saus was nog voor verbetering vatbaar. Het heeft heel goed gesmaakt, maar wel zwaar op de maag met de kaassaus.
Ik wou al een tijdje Philly cheese steak maken. Maar het is toch zo moeilijk om gewoon een recept te volgen. Dus heb ik een mooi stukje buffelsteak van de lokale boer gebruikt ipv ribeye. Eerst gezout en een nachtje laten trekken.
Kip voor mijn vrouw en de groentjes indirect in de bbq op zo'n 160 graden.
Als dit bijna klaar was de BBQ laten opwarmen tot zo'n 200 graden. De steak op de Plancha vlak boven de kolen. Ongeveer 1,5 minuut per kant. Maar dan was hij nog niet warm, dus BBQ terug zachter en indirect verder laten opwarmen. Resultaat vond ik dik ok.
Daarna nog wat assemblagewerk en daar was hij dan:
De kaassaus was trouwens met jonge cheddar. Ik vond geen oude cheddar of Provolone in de winkel. De saus was nog voor verbetering vatbaar. Het heeft heel goed gesmaakt, maar wel zwaar op de maag met de kaassaus.