- Berichten
- 2.292
Vandaag maakte ik een ?druipend? toetje op mijn BGE.
Peren met honing en vanille mascarpone.
Ik heb de peren doormidden gesneden en de klokhuizen eruit gehaald. In de holletjes die achterbleven heb ik wat roomboter gedaan en het geheel besprenkeld met honing. Toen ongeveer een half uur op de bbq op 180 graden. Toen de boter gesmolten was heb ik de boter over de peren verdeeld met een kwastje. Na een half uur de peren van de q gehaald en af laten koelen tot lauwwarm. Mascarpone mengsel gemaakt door 2 el mascarpone te mengen met 1 zakje vanillesuiker en 3 flinke el vanillevla. Goed gemengd en even weer laten opstijven in de koelkast. In de holletjes van de peren heb ik een flinke lepel mascarpone geschept en toen het geheel weer besprenkeld met honing. Slagroom op de mascarpone gespoten en alles afgetopt met wat gehakte walnoot.
Ik hoop dat het druipend genoeg is voor de foto wedstrijd!
Peren met honing en vanille mascarpone.
Ik heb de peren doormidden gesneden en de klokhuizen eruit gehaald. In de holletjes die achterbleven heb ik wat roomboter gedaan en het geheel besprenkeld met honing. Toen ongeveer een half uur op de bbq op 180 graden. Toen de boter gesmolten was heb ik de boter over de peren verdeeld met een kwastje. Na een half uur de peren van de q gehaald en af laten koelen tot lauwwarm. Mascarpone mengsel gemaakt door 2 el mascarpone te mengen met 1 zakje vanillesuiker en 3 flinke el vanillevla. Goed gemengd en even weer laten opstijven in de koelkast. In de holletjes van de peren heb ik een flinke lepel mascarpone geschept en toen het geheel weer besprenkeld met honing. Slagroom op de mascarpone gespoten en alles afgetopt met wat gehakte walnoot.
Ik hoop dat het druipend genoeg is voor de foto wedstrijd!



