B.verbrugge
Tondelzoeker
- Berichten
- 9
Ik heb pekingeend op de kamado Joe gemaakt ik vond het zeer goed gelukt zeer zeker voor herhaling vatbaar
het Recept heb ik van mingfang wang tijgerkop
de eend eerst gevuld met gember,ui,knoflook,steranijs,zout,suiker,hoisinsaus,peperrijstwijn
geprobeerd om de eend goed dicht te krijgen met stalen prikkers
dit lukte niet toen maar met slagerstouw en een naald dicht genaaid ging een stuk beter
daarna met een compressor met lucht de vel opgeblazen zodat het vel los komt
de eend met marinades weg gezet voor zo’n 12 uur in de koelkast
de volgende dag een pan met heet water op gezet met maltose er in en de eend daarmee 4 minuten overspoelt er mee
toen 1 uurtjes opgehangen om te drogen en op de bbq
,er een kerntemperatuur van 65 gr er afgehaald
een flensje klaargemaakt van fijn gesneden bosuitjes en komkommer en een lik Sauze er over
ik vond dat het goed gelukt is
en dat voor de eerst keer
het Recept heb ik van mingfang wang tijgerkop
de eend eerst gevuld met gember,ui,knoflook,steranijs,zout,suiker,hoisinsaus,peperrijstwijn
geprobeerd om de eend goed dicht te krijgen met stalen prikkers
dit lukte niet toen maar met slagerstouw en een naald dicht genaaid ging een stuk beter

daarna met een compressor met lucht de vel opgeblazen zodat het vel los komt
de eend met marinades weg gezet voor zo’n 12 uur in de koelkast
de volgende dag een pan met heet water op gezet met maltose er in en de eend daarmee 4 minuten overspoelt er mee
toen 1 uurtjes opgehangen om te drogen en op de bbq
,er een kerntemperatuur van 65 gr er afgehaald
een flensje klaargemaakt van fijn gesneden bosuitjes en komkommer en een lik Sauze er over
ik vond dat het goed gelukt is
en dat voor de eerst keer
