- Berichten
- 512
Beercan chicken.. ik had m al heel lang niet meer gemaakt, en mn zoontje vond het er zo mooi uit zien. Ach, en eigenlijk wilde ik ook wel graag een tokkie... 
'gewoon' gekruide hele kip eten we thuis regelmatig, maar dan van het spit. Dus ik wilde vandaag eens wat anders proberen.
Vandaar de peking style.. ik heb de kip afgelakt met een zoete aziatische smakende saus. Zoals je zou doen bij een Peking eend.
Ik heb een kruidenboter gemaakt met knoflook, gember, paprikapoeder en pezo.
Dat smeerde ik onder de huid op de borst.
Op de huid een mengseltje van gember, knoflook en olijfolie met daarover heen zout en peper.
In het blik radler waar de kip op mocht zitten ging nog meer knoflook en gember, maar ook peperkorrels en sichuanpeper korrels.
Met wat snippers kersenhout op de bbq op wat lagere temperatuur dan gebruikelijk, ik wil straks een glaze gebruiken, dus er hoeft niet een hele krokante korst te ontstaan.
125 graden zo ongeveer.
Tegen de tijd dat de kerntemperatuur 65 graden was ben ik begonnen de kip in te smeren. Elke tien minuten met een glaze gemaakt door wat knoflook en gember zacht te bakken, daar ging hoisinsaus, sojasaus, oestersaus, fivespice en honing door.
Dat karamelliseerde mooi op m'n chicky.
Toen de kerntemperatuur 73 graden was heb ik haar onder de snelbruiner vandaan gehaald om nog even mooi te liggen wezen op de snijplank. Temp steeg nog een klein beetje door.
Al met al, lekker maaltje.

'gewoon' gekruide hele kip eten we thuis regelmatig, maar dan van het spit. Dus ik wilde vandaag eens wat anders proberen.
Vandaar de peking style.. ik heb de kip afgelakt met een zoete aziatische smakende saus. Zoals je zou doen bij een Peking eend.
Ik heb een kruidenboter gemaakt met knoflook, gember, paprikapoeder en pezo.
Dat smeerde ik onder de huid op de borst.

Op de huid een mengseltje van gember, knoflook en olijfolie met daarover heen zout en peper.
In het blik radler waar de kip op mocht zitten ging nog meer knoflook en gember, maar ook peperkorrels en sichuanpeper korrels.
Met wat snippers kersenhout op de bbq op wat lagere temperatuur dan gebruikelijk, ik wil straks een glaze gebruiken, dus er hoeft niet een hele krokante korst te ontstaan.
125 graden zo ongeveer.

Tegen de tijd dat de kerntemperatuur 65 graden was ben ik begonnen de kip in te smeren. Elke tien minuten met een glaze gemaakt door wat knoflook en gember zacht te bakken, daar ging hoisinsaus, sojasaus, oestersaus, fivespice en honing door.

Dat karamelliseerde mooi op m'n chicky.
Toen de kerntemperatuur 73 graden was heb ik haar onder de snelbruiner vandaan gehaald om nog even mooi te liggen wezen op de snijplank. Temp steeg nog een klein beetje door.
Al met al, lekker maaltje.
