- Berichten
- 113
Ik ben nog redelijk nieuw in de wereld van het BBQen met een Kamado. Maar het valt me op dat ik al een paar keer een nogal sterke en overheersende houtskool/verbrand smaak aan het vlees heb hangen. M’n vrouw vindt het té en heeft al een keer overgeslagen hierdoor.
Waar kan het aan liggen? Doe ik iets fout?
Ik gebruik dammers, vul de Kamado iedere sessie bij zodat hij weer op normaal pijl zit. Maak hem aan met wokkels, laat hem rustig 10 min branden tot de wokkel uit is en sluit daarna pas de deksel. Daarna ga ik de temperatuur stellen.
Het valt me wel op dat ik ontzettend veel kleine stukken houtskool in de zak heb zitten. Weet niet of dat normaal is.
Schoonbranden wellicht een optie om van de overheersende smaak af te komen? Of is het toch iets anders? Tips en info zijn welkom, thanks!
Waar kan het aan liggen? Doe ik iets fout?
Ik gebruik dammers, vul de Kamado iedere sessie bij zodat hij weer op normaal pijl zit. Maak hem aan met wokkels, laat hem rustig 10 min branden tot de wokkel uit is en sluit daarna pas de deksel. Daarna ga ik de temperatuur stellen.
Het valt me wel op dat ik ontzettend veel kleine stukken houtskool in de zak heb zitten. Weet niet of dat normaal is.
Schoonbranden wellicht een optie om van de overheersende smaak af te komen? Of is het toch iets anders? Tips en info zijn welkom, thanks!