- Berichten
- 512
Laat ik dit verslag eens aan het eind beginnen, ik zit lekker met een italiaans wijntje achter de laptop. Na te genieten van een heerlijk maaltje.
Oke, en dan terug naar het begin. [mention]Zzzjon [/mention] , bedankt voor dit onderwerp.
Ik kook af en toe pasta carbonara en sinds mijn zoontje Garfield kijkt eens per twee weken een heerlijke lasagne bolognese waarbij de saus de hele dag de tijd krijgt, zoals zou moeten. Maar voor de rest kom ik niet veel verder dan pizza op 't gebied van Italiaanse hoofdgerechten. Vroeger thuis was erelke week minimaal een dag met macaroni met ham (uit blik) en een chemisch smakend sausje waar ik nog steeds kippevel van krijg zo smerig vond ik dat. Sinds ik zelf kon koken heb ik dus een beetje afstand gehouden van Italiaans eten (en ben vooral verzot op Aziatische smaken)
Maar goed, als Italie dan het thema van de wedstrijd is, voel ik me toch uitgedaagd om er nog eens goed naar te kijken.
Italie is pizza, Italie is charcutterie, Italie is bovenal pasta.
Omdat ik best benieuwd was naar vers gemaakte pasta en de combinatie van die nieuwsgierigheid met de fotowedstrijd een goed excuus was om een pastamachine te kopen, wilde ik een pasta gerecht maken.
Tortellini, bolognese, ravioli? Het werd een tortelloni. Een grotere uitvoering van de kleine tortellini. Gevuld met een heerlijke Ossobuco en geserveerd met een parmezaanschuim en gremolata.
Ik begin vroeg in de ochtend met de ossobuco. Schenkel gekruid en van wat bloem voorzien en die aangebraden in de dutch oven. Terwijl dat ding stond op te warmen de schenkel er maar naast gelegd voor wat extra bbq flavor. Overigens geheel zoals ik dat zag in het verslag van Barbeknoei.
Na het aanbraden de ui, wortel en selderij glazig gebakken en daarna de knoflook nog even d'r bij.
Tomatenpuree en dan deglaceren met rode wijn en kalfsfond.
Daar kon het vlees weer bij in en ik heb 't geheel zo'n drie uur laten stoven tot het vlees super zacht was.
De ossobuco heb ik van de bbq gehaald en wat af laten koelen. Daarna het vlees en de groente uit het vocht gezeefd en dat met een paar pulsen in de keukenmachine iets fijner gemalen.
Tijdens het stoven heb ik pastadeeg gemaakt van semolina, 00 bloem en eieren. Super simpel eigenlijk, maar wel zwaar werk.. toch maar eens een goede keukenmachine overwegen.. het viel namelijk zo goed in de smaak, dat ik dit waarschijnlijk veel vaker moet maken...
De pasta door de machine en in mooie vierkantjes gesneden.
In het midden van het stukje pasta een bultje ossobuco, en dat mooi opgevouwen tot een tortelloni.
zo'n drie minuten in zout, kokend water en man man man, wat een heerlijk hapje!
Ik serveerde de tortelloni met een romige saus die ik maakte van het suddervocht. Room en wat kruiden er bij en dat geheel wat inkoken. Heerlijk!
Verder een parmezaanschuim er over en gremolata er bij.
Beide componenten, de pasta en ook de ossobuco an sich gaan hier vaker op tafel komen!

Oke, en dan terug naar het begin. [mention]Zzzjon [/mention] , bedankt voor dit onderwerp.
Ik kook af en toe pasta carbonara en sinds mijn zoontje Garfield kijkt eens per twee weken een heerlijke lasagne bolognese waarbij de saus de hele dag de tijd krijgt, zoals zou moeten. Maar voor de rest kom ik niet veel verder dan pizza op 't gebied van Italiaanse hoofdgerechten. Vroeger thuis was erelke week minimaal een dag met macaroni met ham (uit blik) en een chemisch smakend sausje waar ik nog steeds kippevel van krijg zo smerig vond ik dat. Sinds ik zelf kon koken heb ik dus een beetje afstand gehouden van Italiaans eten (en ben vooral verzot op Aziatische smaken)
Maar goed, als Italie dan het thema van de wedstrijd is, voel ik me toch uitgedaagd om er nog eens goed naar te kijken.
Italie is pizza, Italie is charcutterie, Italie is bovenal pasta.
Omdat ik best benieuwd was naar vers gemaakte pasta en de combinatie van die nieuwsgierigheid met de fotowedstrijd een goed excuus was om een pastamachine te kopen, wilde ik een pasta gerecht maken.
Tortellini, bolognese, ravioli? Het werd een tortelloni. Een grotere uitvoering van de kleine tortellini. Gevuld met een heerlijke Ossobuco en geserveerd met een parmezaanschuim en gremolata.
Ik begin vroeg in de ochtend met de ossobuco. Schenkel gekruid en van wat bloem voorzien en die aangebraden in de dutch oven. Terwijl dat ding stond op te warmen de schenkel er maar naast gelegd voor wat extra bbq flavor. Overigens geheel zoals ik dat zag in het verslag van Barbeknoei.

Na het aanbraden de ui, wortel en selderij glazig gebakken en daarna de knoflook nog even d'r bij.
Tomatenpuree en dan deglaceren met rode wijn en kalfsfond.



Daar kon het vlees weer bij in en ik heb 't geheel zo'n drie uur laten stoven tot het vlees super zacht was.

De ossobuco heb ik van de bbq gehaald en wat af laten koelen. Daarna het vlees en de groente uit het vocht gezeefd en dat met een paar pulsen in de keukenmachine iets fijner gemalen.
Tijdens het stoven heb ik pastadeeg gemaakt van semolina, 00 bloem en eieren. Super simpel eigenlijk, maar wel zwaar werk.. toch maar eens een goede keukenmachine overwegen.. het viel namelijk zo goed in de smaak, dat ik dit waarschijnlijk veel vaker moet maken...


De pasta door de machine en in mooie vierkantjes gesneden.
In het midden van het stukje pasta een bultje ossobuco, en dat mooi opgevouwen tot een tortelloni.
zo'n drie minuten in zout, kokend water en man man man, wat een heerlijk hapje!


Ik serveerde de tortelloni met een romige saus die ik maakte van het suddervocht. Room en wat kruiden er bij en dat geheel wat inkoken. Heerlijk!
Verder een parmezaanschuim er over en gremolata er bij.
Beide componenten, de pasta en ook de ossobuco an sich gaan hier vaker op tafel komen!
