BasBQ
Beef en Steak

'opstijgend' as bij high & fast

 

wimpie007

Vuurmaker
Berichten
75
Beste BBQ-collega's,

ik heb regelmatig last van opstijgende asresten bij mijn grill-sessies.
zeker als er 'vettig' vlees op ligt, direct boven de briketten (gebruik momenteel flammy, maar ook met andere merken 't geval), krijg ik as op de onderkant van 't vlees.

Het vet drupt op de kolen, 'spat' en er komt as naar boven gevlogen door de hitte.
Herkenbaar voor sommigen onder jullie?
erg vervelend...

wat kan ik er tegen doen?

groeten,
 
Herkenbaar bij kokosbriketten, bij de een meer dan bij de ander... :(

Geen idee wat er tegen te doen is
 
wimpie007 zei:
Het vet drupt op de kolen, 'spat' en er komt as naar boven gevlogen door de hitte.
wat kan ik er tegen doen?
groeten,

t vette vlees toch wat verplaatsen naast de hete kolen lijkt me.
nou ben ik een wat boers type en wat as aan mn vlees werk ik wel weg.
maar erger is dat met veel druipend vet geen as meer komt maar vlammen.
dat is de voornaamste reden dat ik(varken)  nooit meer fast doe.
zelfs de braadworsten gaan hier slow,duurt een half uurtje maar zijn veel lekkerder.
 
Terug
Bovenaan Onderaan