Beef en Steak

Op weg naar als het goed is "A very Cherry hot sauce".

Oeh, ben benieuwd! Eetbaar te maken kan altijd (mengen met iets zoets als honing, maple syrup, agavesiroop, of mengen met yoghurt of mayonaise), maar dat is natuurlijk niet wat je wil. 😁 .

Jij had er alleen habanero's in gedaan toch?
 
Ik heb er ooit een aantal gesneden zonder handschoenen.
Ca 2 dagen "gloei" in de vingers, alsof je in net te heet water zit.
Aan jouw idee wil ik niet eens denken Sticks
emoji51.png
emoji33.png
emoji24.png
Ja dat voel je wel een aantal dagen. Als je dat nog eens hebt je handen goed met azijn wassen 🤗

Haha ik liever ook niet 🤣

dusssssssss....
Handschoenen dragen 😉
 
Oeh, ben benieuwd! Eetbaar te maken kan altijd (mengen met iets zoets als honing, maple syrup, agavesiroop, of mengen met yoghurt of mayonaise), maar dat is natuurlijk niet wat je wil. .

Jij had er alleen habanero's in gedaan toch?
Habanero en wat knoflook.


Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Wat leuk! Ik bestel voor de zaak altijd pepers via die site, volgende keer maar even zo’n setje mee bestellen, lijkt me leuk om te doen.
 
Wat leuk! Ik bestel voor de zaak altijd pepers via die site, volgende keer maar even zo’n setje mee bestellen, lijkt me leuk om te doen.
"Spoiler alert" een goede weckpot / fles gaat het ook óf in een vacuüm zak.........
 
Nooit bij stil gestaan dat je zoiets ook in een vacuümzak kan doen. Laat ik toevallig een hele grote vacuümmachine tot mijn beschikking hebben 😁.
 
Zondag was het zover. De Dag van de Ontknoping.......

Potje mocht open. Zoals gezegd gestart met ca 450 gr rode habanero met 4 teentjes knoflook en 2% zout

Visueel:
IMG_20250509_184251.jpg


Geur:

Ph: 4,8 vond ik nog wat hoog maar in de ananas die toegevoegd moet worden zit ook nog al wat zuur.

Dus door.........
IMG_20250518_163428.jpg

IMG_20250518_172540.jpg

IMG_20250518_173335.jpg


Na het aangrillen van de ananas nog wat door laten garen.

Uiteindelijk mocht alles: pepers en knoflook met de ananas in de blender.

Toegevoegd:
  • 1 tl komijn.
  • 2 tl masala.
  • 1 ui maatje medium.
Na de blender e.e.a. in de pan en even laten koken totdat de ui niet rauw meer was.
IMG_20250518_175513.jpg


Voorzichtig proeven.........lijkt op niveau Siracha te zitten. Heet maar eetbaar!

De oogst:


IMG_20250518_180851.jpg



Na afkoelen nog even ph gemeten:
IMG_20250518_203657.jpg


Onder de 4,5 dus dat is mooi.
Over 2 dagen nog eens proeven.........

Omdat we toch bezig waren ook wat tomaat weg gezet i.c.m. wat knoflook , 1 habanero en 2% zout.
Deze hebben maar een week gestaan.
Gewoon in een weckpot van het Zweedse woonwaren huis in navolging van Mr. Wateetons.

Siste wel wat gedurende proces maar gaf nog een hele mooie "pop" bij openen.

Visueel:


IMG_20250518_152354.jpg


Geur: :love: errûg lekker ! Fris zuur met een zweempje knoflook.

Ph:
IMG_20250518_152403.jpg


In de blender met wat tijm en verse basilicum.
Erg lekker op een stokbroodje!
En met wat honing.....:unsure:..........:love:
Fris zuur, volop tomaat en een beetje een pitje .
IMG_20250518_153639.jpg

Leuk om te doen en veel mogelijkheden.
Binnenkort de hotsauce weer proeven als de smaken nog wat aan elkaar hebben kunnen wennen.

NB: ik heb de hotsauce en de "tapenade" niet ingemaakt deze batch.
OF het is zo op OF het is echt te scherp dan kijken we verder.
 

Bijlagen

  • IMG_20250509_184323.jpg
    IMG_20250509_184323.jpg
    334,8 KB · Weergaven: 24
Laatst bewerkt:
Wat een lekkere plaatjes Wood!
Mooi dat je project is geslaagd 👌🏻
 
Joepie, hotsauce! Is er een reden dat je de ananas niet mee hebt laten fermenten?

En al extra kwark in moeten slaan, of is het te doen?

Verstuurd vanaf mijn SM-S921B met Tapatalk
 
@mamajolijn: Eetbaar zoals siracha. Al zijn er gezinsleden die vinden dat hij heter is.
"Wij gaan geen liters per week op eten".
De enige reden dat ik de ananas niet heb mee laten fermenteren is dat dat niet in het recept stond.
 
Terug
Bovenaan Onderaan