- Berichten
- 272
Met vaderdag 2 kado's gekregen 
Eigenlijk 3, want een verzoekje om PP te maken is al een kado op zich
Eerste was een procureur van 2,5 kilo, de andere een BBQbookje van foodtube ( Jamie Olliver )
In dat boekje staat een rub van DJ-BBQ, een over the top figuur met best wel leuke idee?n
Dus op verzoek van de oudste, deze had hij uitgezocht ( zonder injectie btw )
http://www.fhm.com/upgrade/entertainment/fhm-man-food-slow-and-low-caroline-pulled-pork-83956
Om 6u present, begonnen met de opmaak van de Q, en de rub erop smeren.
6:30 - Q op temperatuur, en de schouder mag erop
Wat temperatuurtjes
06:30
07:30
09:30
15:00
Om 12:00 nog een keer omgedraaid, temperatuur hangt op 64c nu
Denk de Zone te hebben
al een goede 2uur op 65c nu ... de Q iets verhoogd qua temps, naar de door Noskos aangegeven temp van 120c ( ipv 105/110 waar ik mee begon )
Tussendoor een experimentje gedaan met cornbread
http://allrecipes.com/recipe/grandmothers-buttermilk-cornbread/
Maar persoonlijk vind ik het nog steeds op cupcake's lijken. ( niet vanwege de vorm, daar ben ik zelf bij natuurlijk, maar qua smaaksensatie )
De suiker al drastisch verminderd, en ??n batch gemaakt met "polenta/gries meel" deze heeft een korrelige structuur
en ??n batch met n?g minder suiker ( 1/3cp ) en maismeel van Smaakt! ( biologisch )
Deze is qua structuur meer cake, niet zo heel zoet, maar nog steeds te zoet ( in mijn opinie )
Maar ik heb nog nooit "echt" cornbread op, dus ook geen benul van de echte smaak .... ik vermoedde meer een "nacho's" smaakje misschien
Van beide batches heb ik er 4 met jalapen? gemaakt, die zijn wel erg lekker
update's
@15:00 was de PP doorgegaan naar 68c .... maar we hebben de tijd
.... komt vanzelf goed...
@15:30 - 72c
@15:45 - 75c bereikt .... ingesmeerd, en ingepakt .... het ging ineens weer vlotter dan ik verwachtte ...

Eigenlijk 3, want een verzoekje om PP te maken is al een kado op zich

Eerste was een procureur van 2,5 kilo, de andere een BBQbookje van foodtube ( Jamie Olliver )
In dat boekje staat een rub van DJ-BBQ, een over the top figuur met best wel leuke idee?n

Dus op verzoek van de oudste, deze had hij uitgezocht ( zonder injectie btw )
http://www.fhm.com/upgrade/entertainment/fhm-man-food-slow-and-low-caroline-pulled-pork-83956
Om 6u present, begonnen met de opmaak van de Q, en de rub erop smeren.
6:30 - Q op temperatuur, en de schouder mag erop

Wat temperatuurtjes

06:30

07:30

09:30

15:00
Om 12:00 nog een keer omgedraaid, temperatuur hangt op 64c nu


Denk de Zone te hebben

al een goede 2uur op 65c nu ... de Q iets verhoogd qua temps, naar de door Noskos aangegeven temp van 120c ( ipv 105/110 waar ik mee begon )
Tussendoor een experimentje gedaan met cornbread
http://allrecipes.com/recipe/grandmothers-buttermilk-cornbread/


Maar persoonlijk vind ik het nog steeds op cupcake's lijken. ( niet vanwege de vorm, daar ben ik zelf bij natuurlijk, maar qua smaaksensatie )
De suiker al drastisch verminderd, en ??n batch gemaakt met "polenta/gries meel" deze heeft een korrelige structuur
en ??n batch met n?g minder suiker ( 1/3cp ) en maismeel van Smaakt! ( biologisch )
Deze is qua structuur meer cake, niet zo heel zoet, maar nog steeds te zoet ( in mijn opinie )
Maar ik heb nog nooit "echt" cornbread op, dus ook geen benul van de echte smaak .... ik vermoedde meer een "nacho's" smaakje misschien
Van beide batches heb ik er 4 met jalapen? gemaakt, die zijn wel erg lekker


update's
@15:00 was de PP doorgegaan naar 68c .... maar we hebben de tijd

@15:30 - 72c
@15:45 - 75c bereikt .... ingesmeerd, en ingepakt .... het ging ineens weer vlotter dan ik verwachtte ...