- Berichten
- 188
Hoi iedereen,
Vanmiddag mijn eerste "echte" bijdrage (even los van mijn Conchita Wurst in de grillmarks afdeling).
Steven Raichlen's "Op hout bereide zalm met jeneverbessen en bosvruchtenlaagje).
Allereerst een stuk of 5-6 jeneverbessen met lemon/pepper mengsel gemalen in de mortier.

Toen de, helaas uit de diepvries komende Aldi, zalmmotten voorzien van deze laag kruiden.

Het cederhouten plankje ligt alweer een uurtje of twee in gewoon leidingwater. Jip en Janneke zorgen voor het duikbooteffect.

Het bosvruchten prutje welke straks boven op de zalm komt.







Tsja, wat zal ik eens zeggen.....
De zalm was bijzonder lekker, iets te medium (55C), maar dat wilde de vrouw graag. Rooksmaak aanwezig, maar vanwege te weinig kooltjes te weinig schroei/rook, dus volgende keer minder gierig! De bosvruchten vond ik erg lekker (Deja-Vu Ikea gehaktballetjes met veenbessen/cranberries..), pasta, asperges en Hollandaise saus ook top.
Morgen opnieuw, maar dan volle bak briketten!!
Gr. Erwin
Vanmiddag mijn eerste "echte" bijdrage (even los van mijn Conchita Wurst in de grillmarks afdeling).
Steven Raichlen's "Op hout bereide zalm met jeneverbessen en bosvruchtenlaagje).
Allereerst een stuk of 5-6 jeneverbessen met lemon/pepper mengsel gemalen in de mortier.

Toen de, helaas uit de diepvries komende Aldi, zalmmotten voorzien van deze laag kruiden.

Het cederhouten plankje ligt alweer een uurtje of twee in gewoon leidingwater. Jip en Janneke zorgen voor het duikbooteffect.

Het bosvruchten prutje welke straks boven op de zalm komt.







Tsja, wat zal ik eens zeggen.....
De zalm was bijzonder lekker, iets te medium (55C), maar dat wilde de vrouw graag. Rooksmaak aanwezig, maar vanwege te weinig kooltjes te weinig schroei/rook, dus volgende keer minder gierig! De bosvruchten vond ik erg lekker (Deja-Vu Ikea gehaktballetjes met veenbessen/cranberries..), pasta, asperges en Hollandaise saus ook top.
Morgen opnieuw, maar dan volle bak briketten!!
Gr. Erwin