- Berichten
- 4.926
Ik kwam in de diepvries nog twee verdwaalde poussins tegen. Restantje van de paasdagen.
Deze in en uitwendig gekruid met gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder en italiaanse kruiden.
Met olijfolie een mengsel italiaanse kruiden gemaakt voor insmeren tijdens bereiden.
Ik wilde ze eerst grillen maar heb met tijdig bedacht om deze te roken op een plankje van Frits.
Q aangemaakt. 10 hete briketten en een voorraadje koude in de briketten mand.
Plankje een uurtje laten weken in water en vervolgens voorzien van wat grilstreepjes.
Dome temp is ivm het plankje niet bruikbaar. Daarom een probe op het rooster gelegd.
Kippetjes erop, ingesmeerd met olijfolie en kruiden, plankje direct gelegd en laten roken. Na 30' opnieuw ingesmeerd. Kippen beginnen al lekker te kleuren.
Kerntemperatuur in de borstfilet 40 C.
Q geknepen. Roostertemp. rond de 140C gehouden. Plankje rookt lekker.
Na 60 min. zijn de chicks klaar en fijn gekleurd. Met de thermapen ff de temperaturen gecontroleerd. Borst 73 C. Pootjes 86.
Voor de foto 1 jonge dame ff gedraaid.
De kippetjes opgediend met een fungi risotto, gemaakt door de CEO in huis. Lekkere combinatie, zeker met een stevige droge chardonay erbij.
Ondanks de hoge kerntemp. is het vlees niet droog en lekker sappig.
Plankje van Frits is afgeschreven.
Bedankt voor het lezen.
Succes met jullie eigen Q projecten voor vandaag.
Deze in en uitwendig gekruid met gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder en italiaanse kruiden.
Met olijfolie een mengsel italiaanse kruiden gemaakt voor insmeren tijdens bereiden.
Ik wilde ze eerst grillen maar heb met tijdig bedacht om deze te roken op een plankje van Frits.
Q aangemaakt. 10 hete briketten en een voorraadje koude in de briketten mand.
Plankje een uurtje laten weken in water en vervolgens voorzien van wat grilstreepjes.
Dome temp is ivm het plankje niet bruikbaar. Daarom een probe op het rooster gelegd.
Kippetjes erop, ingesmeerd met olijfolie en kruiden, plankje direct gelegd en laten roken. Na 30' opnieuw ingesmeerd. Kippen beginnen al lekker te kleuren.
Kerntemperatuur in de borstfilet 40 C.
Q geknepen. Roostertemp. rond de 140C gehouden. Plankje rookt lekker.
Na 60 min. zijn de chicks klaar en fijn gekleurd. Met de thermapen ff de temperaturen gecontroleerd. Borst 73 C. Pootjes 86.
Voor de foto 1 jonge dame ff gedraaid.
De kippetjes opgediend met een fungi risotto, gemaakt door de CEO in huis. Lekkere combinatie, zeker met een stevige droge chardonay erbij.
Ondanks de hoge kerntemp. is het vlees niet droog en lekker sappig.
Plankje van Frits is afgeschreven.
Bedankt voor het lezen.
Succes met jullie eigen Q projecten voor vandaag.