Romson
Kooltjesharker
- Berichten
- 169
Zo! Aan het eind van het geboorte verlof van onze, al zeg ik het zelf, prachtige dochter moest en zou ik die kamado nog aansteken. Een paar dagen geleden ben ik de vriezer in gedoken om te zien wat er nog lag en mijn oog viel op een stuk buikspek van 1.5 kilo. Ik had nog nooit buikspek gemaakt en ook al niet gegeten als zo'n blok dua dat was wel het proberen waard. Gisteren het gehele stuk in de marinade gezet en lekker een nacht in de koeling laten staan. Ik heb hier het recept voor oosterse buikspek van NasQ gebruikt als basis en verder nog wat kruiden toegevoegd zoals fivespice en een heel klein beetje kurkuma.
Vandaag was dan de dag! Helaas wat later begonnen dan ik had willen doen dus ik dacht het maar klaar te maken om vervolgens morgen weer op te warmen. Maar tot mijn verbazing was het gehele stuk binnen 2 uur op een kern temperatuur van 72 graden in plaats van de 4+ uur wat in het recept wordt aangegeven voor een stuk van 1 kilo.
Maar goed, na dat de kamado aangestoken is heel netjes het receptje gevolgd maar vol verbazing konden we dan toch een stukje buikspek eten bij het avond eten van zojuist.
Ik moet zeggen dat de smaken erg goed tot zijn recht komen, maar misschien ben ik niet zo'n fan van de structuur. Of wellicht heb ik te dikke plakken gesneden. Of wellicht was de bereiding dan toch niet helemaal juist. Ik ben er niet over uit.. heeft iemand een idee? Verder zit ik nu met nog bijna een kilo buikspek over wat ik moet gaan doen om dit te bewaren en vervolgens te hergebruiken. Heeft iemand tips?
Verstuurd vanaf mijn SM-S921B met Tapatalk
Vandaag was dan de dag! Helaas wat later begonnen dan ik had willen doen dus ik dacht het maar klaar te maken om vervolgens morgen weer op te warmen. Maar tot mijn verbazing was het gehele stuk binnen 2 uur op een kern temperatuur van 72 graden in plaats van de 4+ uur wat in het recept wordt aangegeven voor een stuk van 1 kilo.
Maar goed, na dat de kamado aangestoken is heel netjes het receptje gevolgd maar vol verbazing konden we dan toch een stukje buikspek eten bij het avond eten van zojuist.
Ik moet zeggen dat de smaken erg goed tot zijn recht komen, maar misschien ben ik niet zo'n fan van de structuur. Of wellicht heb ik te dikke plakken gesneden. Of wellicht was de bereiding dan toch niet helemaal juist. Ik ben er niet over uit.. heeft iemand een idee? Verder zit ik nu met nog bijna een kilo buikspek over wat ik moet gaan doen om dit te bewaren en vervolgens te hergebruiken. Heeft iemand tips?
Verstuurd vanaf mijn SM-S921B met Tapatalk