Noah
Kooltjesharker
- Berichten
- 107
Vandaag 1,2 kg buikspek op de Grill Guru gelegd. Deze heb in gisteren ingesneden en gemarineerd in sojasaus, gember, rode peper, bosui, rijstazijn, bruine suiker, knoflook en ketjap manis en 5 spice kruiden. Na 24 uur marineren heb ik hem een uurtje of 5 met een paar blokjes kersenhout indirect gegaard op 125 graden tot een kerntemperatuur van 80 graden.
De overgebleven marinade heb ik ingekookt tot een stroperige saus/glaze waarmee ik de pork belly aan het eind heb afgelakt.
Het geheel werd geserveerd met basmatirijst met furikake en een ‘smashed cucumber salad’ met een dressing van rode peper, sojasaus, knoflook, rijstazijn, sesamolie, zout, koriander en sesamzaadjes.
Eindresultaat:
De overgebleven marinade heb ik ingekookt tot een stroperige saus/glaze waarmee ik de pork belly aan het eind heb afgelakt.
Het geheel werd geserveerd met basmatirijst met furikake en een ‘smashed cucumber salad’ met een dressing van rode peper, sojasaus, knoflook, rijstazijn, sesamolie, zout, koriander en sesamzaadjes.
Eindresultaat: