- Berichten
- 255
Bij het maken van het menu voor deze week werd er gemeld dat nasi wel een goed plan was. En toevallig had ik ook nog een lekker stukje buikspek in de vriezer liggen; mooie combi!
Gisterochtend het spek eerst rustig laten ontdooien om het daarna in de marinade te zetten. (Naar recept van bbq junkie, site the Butchery) Het vlees met vorken overal ingeprikt en toen een mooi ruitjes patroon in de vetlaag gesneden.
Vorige week heb ik mijn nieuwste aanwinst binnen gekregen, een vaccumeermachine, dus het spek met marinade in een grote zak gevaccumeerd. Alleen vergeten een foto te maken… maar dat had misschien iets te maken met het feit dat ik bijna tot mijn ellebogen onder de marinade zat; dat moet echt handiger kunnen


Vanmiddag de Q aangestoken, de kooltjes aan een kant en het spit geïnstalleerd.
Toen de Bastard een temperatuur van ongeveer 130 graden had, het spit met het buikspek erop en draaien maar.
Ondertussen heb ik lekkere crispy chilly fried rice gemaakt voor erbij.
Het spekkie een paar keer ingesmeerd met een laagje marinade en bij ong 73 graden kerntemperatuur mocht hij eraf. Even laten rusten en toen konden we los!! Jummie
Gisterochtend het spek eerst rustig laten ontdooien om het daarna in de marinade te zetten. (Naar recept van bbq junkie, site the Butchery) Het vlees met vorken overal ingeprikt en toen een mooi ruitjes patroon in de vetlaag gesneden.
Vorige week heb ik mijn nieuwste aanwinst binnen gekregen, een vaccumeermachine, dus het spek met marinade in een grote zak gevaccumeerd. Alleen vergeten een foto te maken… maar dat had misschien iets te maken met het feit dat ik bijna tot mijn ellebogen onder de marinade zat; dat moet echt handiger kunnen



Vanmiddag de Q aangestoken, de kooltjes aan een kant en het spit geïnstalleerd.
Toen de Bastard een temperatuur van ongeveer 130 graden had, het spit met het buikspek erop en draaien maar.
Ondertussen heb ik lekkere crispy chilly fried rice gemaakt voor erbij.
Het spekkie een paar keer ingesmeerd met een laagje marinade en bij ong 73 graden kerntemperatuur mocht hij eraf. Even laten rusten en toen konden we los!! Jummie
