BasBQ
Beef en Steak

Ooni test 2 en 3

 
 
 

Stijn

Gemarineerd
Berichten
1.614
De ooni nog wat verder getest.

Vrijdagavond test 2 => steak
Zondagavond test 3 => Flammkuchen

Op hun site staat een recept voor steak afgrillen.
Dat moeten we uittesten.

De steak in de vacuumzak 2uurtjes in een warm bad gestoken, de bedoeling was hier ten slotte de Ooni testen.
Als skilet gebruik ik normaal het deksel van een DO maar deze waren te hoog, dus geopteerd voor de plancha van de BGE.
Ooni volle gas, want ze raden aan temperaturen richting 500°C

4.jpg

Met een tang de plancha er wat uit geschoven, steak er op, terug in schuiven, toch wel wat spannend met zo een heet ding.
5.jpg


60 seconden later omdraaien.
6.jpg


Gaat zo hard dat ik hem er na 40 seconden al heb afgehaald, het vet dat was gesmolten stond gewoon in vlammen in de plancha.
was wat traag met foto's te nemen, maar hier zie je het vet nog wat nabranden, ooni staat uit.
7.jpg


10 minuutjes laten rusten en dan aangesneden.
8.jpg

De korst was harder als op een gietijzeren rooster of speksteen, maar het vlees was veel minder sappig.
Dit was een stuk van mijn dry age project dus kan de kwaliteit perfect vergelijken.
Ik merkte ook dat bij het aansnijden er veel meer bloed kwam uitgelopen als l&s en dan op de speksteen.

Dag nadien merkte ik ook dat de seasoning van mijn plancha weggebrand was, dus die 's ochtends nog rap opnieuw geseasond.

Al bij al was het niet slecht, maar ga dit toch niet meer doen, volgende keer terug l&s + speksteen.
De sappigheid van het vlees primeert toch op de beter korst voor mij.

Gustje heeft in iede geval niet gereclameerd.
9.jpg


Zondagavond dan nog test 3, de flammkuchen.
Hiervoor gebruiken we normaalgezien het recept van BGE tot volle tevredenheid maar waarom eens niet kijken naar een ander recept.
Dus dit keer de deeg en beleg volgens het Ooni recept.
Hiervoor Ooni op minimum stand en Flammkuchen erin schieten.
F1.jpg


Moet er ongeveer 2 à 3 minuten in en ondertussen een paar draaien.
Et voilà, resultaat:
F2.jpg


Op zich niet slecht, maar het recept van BGE staat ons meer aan als dit.
Bijkomend leer momentje, ik maak mijn guanciale zelf en vind dat super lekker maar voor flammkuchen is dat te sterk van smaak.
Volgende keer terug met gewoon spek.

Al bij al een smakelijke weekend, nu terug naar de harde realiteit.
 
Klinkt alsof de Ooni dan meer (en alleen?) geschikt is voor pizza's?

Ja en nee, in eerste instantie is het een pizza oven, daar is hij ook voor ontworpen.
Als er dan iets anders in lukt is het gewoon fijn.

Op hun site staan vele gerechtjes die niet echt pizza zijn, maar voorlopig enkel nog maar de steak geprobeerd.
Zal er zeker nog andere receptjes van proberen en kijken wat het resultaat is.
 
Lekker bezig geweest.

Een steak heb ik nog niet geprobeerd, maar ga ik nu wel snel doen.

Klinkt alsof de Ooni dan meer (en alleen?) geschikt is voor pizza's?

Een ooni is veel meer dan een pizzaoven.

Je kunt met je weber toch ook meer dan worstjes en hamburgers bakken?

Je hebt vuur en een steen, de rest kun je zelf invullen.
 
Wat een speelgoed! Die Koda 16 is in een mooi thuis gekomen.

Die flammkuchen van BGE moet ik dan maar eens op de to do gaan zetten hier.
 
Terug
Bovenaan Onderaan