- Berichten
- 7.148
Na het zien van de foto's van Jeroen dit gerecht ook op de todo gezet.
Na diverse recepten voor porchetta bekeken te hebben, besloten om deze zelf te gaan maken met een vulling van verse shii-takes, salie, peterselie, tijm, rozemarijn, venkelzaad en pijnboompitten.
Voor het gemak een spekrollade besteld bij Aalvink, deze was helaas al gekruid. Touwtjes eraf gesneden en het varkentje maar eens goed gewassen
Vervolgens droog gemaakt, gekruid met peper en de vulling erover verdeeld. Het geheel opgerold en samengebonden, met voor de zekerheid nog wat bacon eromheen.
De BBQ klaargemaakt voor indirecte bereiding op 175gr met wat appelhout. Hierin heeft de rollade ruim 2 uur doorgebracht totdat de kerntemperatuur 70 graden was.
Tijdens het bereiden van de bijgerechten, gebakken shii-takes, uien en wafelfrites, nog even het vlees direct boven de kolen gelegd voor een lekker korstje.
Al met al een geslaagd menu voor deze moederdag!
Na diverse recepten voor porchetta bekeken te hebben, besloten om deze zelf te gaan maken met een vulling van verse shii-takes, salie, peterselie, tijm, rozemarijn, venkelzaad en pijnboompitten.
Voor het gemak een spekrollade besteld bij Aalvink, deze was helaas al gekruid. Touwtjes eraf gesneden en het varkentje maar eens goed gewassen

Vervolgens droog gemaakt, gekruid met peper en de vulling erover verdeeld. Het geheel opgerold en samengebonden, met voor de zekerheid nog wat bacon eromheen.


De BBQ klaargemaakt voor indirecte bereiding op 175gr met wat appelhout. Hierin heeft de rollade ruim 2 uur doorgebracht totdat de kerntemperatuur 70 graden was.



Tijdens het bereiden van de bijgerechten, gebakken shii-takes, uien en wafelfrites, nog even het vlees direct boven de kolen gelegd voor een lekker korstje.

Al met al een geslaagd menu voor deze moederdag!