Beef en Steak

ook maar is PP poging en gelijk 2e (met eigen twist) en wat van forum dr achtean

  • Onderwerp starter Onderwerp starter AV
  • Startdatum Startdatum
structor zei:
Geinig een geheel eigen twist aan de PP,

Frits zei:
volgende keer een groter stuk nemen ;).


lig dr inmiddels al op een stuk van 2800 gram.vanaf 16.00 uur
met zeker wat meer recept van hier, maar tuurlijk as bokkige Drenth met Fries bloed ook mn eigen twist.

ffn zien of hier posten of nieuw draadje plukvlees
 
hier maar verder;



2800gram

en weer div malen tot iets meer dan 3/4 doorgehaald met mes.


daarna weer alle delen met mosterd/ketjap/runder/ietsepietsie knobie/en peper gekruid .
en in ieder deel een stuk ontbuitspek.


alles weer dichtgeknoop met touw.
daarna ingewreven met een rub van bruine suiker ,zout .peper .

affein rond 4 uur op t rooster en na een uurtje.



temperatuur: aanvang 135 graden,en aflopen naar zie foto.

en blijft hierom schommelen tot nu toe 21,00 uur




 
ben ook wel benieuwd naar je eind resultaat
 
deel2 ging nie goed ,, k werd bevangen door de warmte en de fristie en viel een tijdje in coma.
torn in bijkwam waren alle tempraturen drastisch  gezakt en t vlees was half gaar.
ik zelf was wel helemaal gaar en was dr klaar mee.
heb de nek in delen gesneden ,smeltjus gemaakt en alles in een ovenschaal de oven in op 90 graden.
daarna te bedde.
s morgens had ik super/heerlijk gaar draadjes vlees en gelijk wat op een snee brood met koffie.
de rest in de vriezer voor later.

dat was t en de volgende pp , toch met een wat normaler weertype
 
Terug
Bovenaan Onderaan