voor een PP poging een stukje varkensnek gehaald in duitsland van bijna 1 kilo.
gisteravond t stuk bijna in 3en doorgesneden en alle 6 delen ingesmeerd met mosterd en kruiden en wat ketjap,om toch binnenin wat smaak te krijgen.
daarna t stuk dichtgeknoopt en terug in de koeler.
vanmorgen om 5 uur een stuk of 20 briqetten in de fik.
en tegen half 6 vlees op t rooster.
na een uurtje ook mn favoriet drbij.
na 4.5 uur was de kern half in de 70 graden en bleef daar hangen ,dat zal de zone dus wel zijn.
toen t vlees in de folie en 1.5 uur later was de kern 95 dus tijd om buiten de oven wat na te zweten.
oventemperatuur de hele sessie tussen de 130 en 110 graden.
briketten verbruik was rond de 25 stuks.
heb tussentijd wat kersenhout gebruikt voor de rooksmaak.
eindresultaat: viel me echt mee,erg sappig vlees wat goed gaar was en lostrok.
heb de recepten van t forum niet aangehouden en een beetje mn eigen ding gedaan.
de volgende sessie wel wat meer werk dr van maken.
vind m wel lekker op een broodje en net bij de nassie.
maar de dikke speklap blijft wel mn favoriet.
grtn en dank voor de aandacht
gisteravond t stuk bijna in 3en doorgesneden en alle 6 delen ingesmeerd met mosterd en kruiden en wat ketjap,om toch binnenin wat smaak te krijgen.
daarna t stuk dichtgeknoopt en terug in de koeler.
vanmorgen om 5 uur een stuk of 20 briqetten in de fik.
en tegen half 6 vlees op t rooster.
na een uurtje ook mn favoriet drbij.
na 4.5 uur was de kern half in de 70 graden en bleef daar hangen ,dat zal de zone dus wel zijn.
toen t vlees in de folie en 1.5 uur later was de kern 95 dus tijd om buiten de oven wat na te zweten.
oventemperatuur de hele sessie tussen de 130 en 110 graden.
briketten verbruik was rond de 25 stuks.
heb tussentijd wat kersenhout gebruikt voor de rooksmaak.
eindresultaat: viel me echt mee,erg sappig vlees wat goed gaar was en lostrok.
heb de recepten van t forum niet aangehouden en een beetje mn eigen ding gedaan.
de volgende sessie wel wat meer werk dr van maken.
vind m wel lekker op een broodje en net bij de nassie.
maar de dikke speklap blijft wel mn favoriet.
grtn en dank voor de aandacht