Beef en Steak

ook maar is PP poging en gelijk 2e (met eigen twist) en wat van forum dr achtean

  • Onderwerp starter Onderwerp starter AV
  • Startdatum Startdatum

AV

Gemarineerd
Berichten
1.190
voor een PP poging een stukje varkensnek gehaald in duitsland van bijna 1 kilo.
gisteravond t stuk bijna in 3en  doorgesneden en alle 6 delen ingesmeerd met mosterd en kruiden en wat ketjap,om toch binnenin wat smaak te krijgen.
daarna t stuk dichtgeknoopt en terug in de koeler.


vanmorgen om 5 uur een stuk of 20 briqetten in de fik.
en tegen half 6 vlees op t rooster.




na een uurtje ook mn favoriet drbij.

na 4.5 uur was de kern half in de 70 graden en bleef daar hangen ,dat zal de zone dus wel zijn.
toen t vlees in de folie en 1.5 uur later was de kern 95 dus tijd om buiten de oven wat na te zweten.







oventemperatuur de hele sessie tussen de 130 en 110 graden.
briketten verbruik was rond de 25 stuks.
heb tussentijd wat kersenhout gebruikt voor de rooksmaak.

eindresultaat: viel me echt mee,erg sappig vlees wat goed gaar was en lostrok.
heb de recepten van t forum niet aangehouden en een beetje mn eigen ding gedaan.
de volgende sessie wel wat meer werk dr van maken.
vind m wel lekker op een broodje en net bij de nassie.
maar de dikke speklap blijft wel mn favoriet.



grtn en dank voor de aandacht







 
Zijn nu een dikke 14 uur verder. Ben benieuwd :-w :)
 
Wat een ontzettend gaaf ding,.... wil zelf ooit nog eens ook een eigen bbq bouwen, maar zal wel iets simpeler worden. :)
 
Mooi resultaat, volgende keer een groter stuk nemen ;).

Gefeliciteerd met je knor.
 
Is jouw eindtemperatuur niet wat hoog? Er word meestal 88? aangehouden? Wat is de reden voor jou om zoveel hoger te gaan? Had je vetter vlees, zodat je daar mee weg kwam? Vertel eens? Want ik zou denken dat het droog zou worden bij 95?.
 
Dominique zei:
Wat is de reden voor jou om zoveel hoger te gaan? Had je vetter vlees,

k moest acuut ffn weg,en dat liep wat uit.vandaar.
enja  t vlees was wat aan de vette kant ,en ik had m op tijd in de folie. dat zal mn massel geweest zijn.


en ik heb een miss piggy zag ik net .,,bedankt.
dan ook maar is met runder vlees aan de slag
 
Congrats! Knorrie in de pocket!!
 
Mooi gedaan proficiat.
 
Die smokert van jou doet het prima!
Lekker hoor.
 
Helemaal goed toch, zo op je eigen gemaakte smoker bereid. Is een lekker broodje geworden zo aan je foto's te zien. Congrats met je Knorrie :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan