Smokeybastard
Tondelzoeker
- Berichten
- 15
Goedemiddag allen,
Hierbij mij zelf ook maar even voorstellen.
Al jaren een liefhebber van koken en uiteraard bbqen. Tot voorheen op een weber ketel (deze blijft uiteraard) maar sinds gisteren een Bastard large complete.
Gisterenavond dit mooie ei maar in elkaar gezet zodat vandaag de inwijding plaats kan gaan vinden.
Gisteren bij de lokale boer (slagerij) een paar (3) mooie baby backs gekocht. Mijn voorkeur ging uit naar 1100 gram (helaas kleine 900 gram per stuk)
Vandaag de ribs in de rub en de Bastard zijn eerste branduren gegeven.
Heel even lopen stoeien om op temperatuur te komen maar dit was zo geregeld. 2 mooie Chunks appel erop en toen de ribs.
Draai op dit moment 1 uur en 25 minuten super stabiel op 110 graden. Weinig tot geen schommelingen. Als kool gebruik in nu de Dammers maar zal hier nog verder in gaan finetunen.
Ik ga de ribs volledig Noskos klaarmaken op de 321. Althans dat bekijk ik nog even na de eerste 3 uur roken. Op het moment van schrijven ruik ik dat chunk 2 zijn werk gaat doen
.
Het gaat een latertje worden
Wordt vervolgd
Hierbij mij zelf ook maar even voorstellen.
Al jaren een liefhebber van koken en uiteraard bbqen. Tot voorheen op een weber ketel (deze blijft uiteraard) maar sinds gisteren een Bastard large complete.
Gisterenavond dit mooie ei maar in elkaar gezet zodat vandaag de inwijding plaats kan gaan vinden.
Gisteren bij de lokale boer (slagerij) een paar (3) mooie baby backs gekocht. Mijn voorkeur ging uit naar 1100 gram (helaas kleine 900 gram per stuk)
Vandaag de ribs in de rub en de Bastard zijn eerste branduren gegeven.
Heel even lopen stoeien om op temperatuur te komen maar dit was zo geregeld. 2 mooie Chunks appel erop en toen de ribs.
Draai op dit moment 1 uur en 25 minuten super stabiel op 110 graden. Weinig tot geen schommelingen. Als kool gebruik in nu de Dammers maar zal hier nog verder in gaan finetunen.
Ik ga de ribs volledig Noskos klaarmaken op de 321. Althans dat bekijk ik nog even na de eerste 3 uur roken. Op het moment van schrijven ruik ik dat chunk 2 zijn werk gaat doen

Het gaat een latertje worden

Wordt vervolgd