BasBQ
Beef en Steak

Ook ik moet er aan geloven! 1e PP van me leven.....

Gefeliciteerd. Oldskool is zonde van zo'n lekker stuk vlees ;).
 
Frits zei:
Gefeliciteerd. Oldskool is zonde van zo'n lekker stuk vlees ;).

Welnee Frits, bij de eerste is er nog geen smaak-referentie....
 
Jammer dat ik het nu pas zie dit draadje, was ff bezig van het weekend ;)

Maar beginnen met je WSM, als je water (heet water) in je pan hebt, met alle roosters open, boven en onder dus. 15-20 branden kooltje op de berg koude. Zodra je zo'n 25-15 graden onder je gewenste temperatuur komt twee van de onderste helemaal dicht de laatste iets meer dan de helft open laten staan.
De bovenste blijf je in principe vanaf omdat je lucht uit de smoker moet kunnen om een goede verbranding te houden. De temperatuur regel je dus met onder, verder niet. Alleen in het geval van extrme overshoot (het door schieten van de tem.) kun je boven even dicht zetten om het vuur te smoren.

Verder mooie sessie hoor!!
 
Congrats met je knor!!
 
Thanks iedereen!! En @noskos ik sla jou verhaal op... Het varkentje is al op en gaat van de week weer vlees halen voor niet aanstaand weeken maar het weekend erop!
 
Terug
Bovenaan Onderaan