BasBQ
Beef en Steak

Ook ik aan de worst.

 
 

Jackass123

Kooltjesharker
Berichten
168
Gisteren mijn vuurdoop in het worst maken gehad.
Omdat ik nogal ongeduldig ben, en de vulbus binnen was, heb ik als basis gekocht gehakt gebruikt, en zelf gemalen speklappen.
Per kilo gehakt heb ik er ca 300 gr speklappen bij gedaan.
Leuke en Lekkere ervaring.

Ik heb gemaakt:
Venkelworst
Chorizo
en een eigen verzinsel. met o,a, tandori kruiden, 5 spices en nog veel meer.

Ik heb er eerst die gegrillt om te proeven, en de s 'avonds nog wat meer :)
We zijn met zijn drieen thuis, en ieder had een voorkeur voor 1 van de soorten.
Het vullen behoefd nog wat oefening, maar al doende leert men.

Hier een tweetal foto's anders is het niet gebeurd.
IMG_1643_zpsae44e71d.jpg

IMG_1644_zpsc60b79a7.jpg



 
Die worsten zien er heerlijk uit!! :D
 
Mijn favoriet was het eigen brouwsel
Ik heb niks afgewogen, maar ruime theelepels gebruikt.
Op 1,3 kg vlees
16 gr zout
2 theelepels tandori kruiden
2 theelepels 5 spices
2 theelepels zelfgerookte Jalapenos poeder
2 theelepels Knoflook poeder
2 theelepels uienpoeder
2 theelepels zwarte peper
half glas rode wijn

 
ziet er heerlijk uit! je primo is overigens nog maagdelijk wit ;)
 
Primo staat er nog maar een paar weken. :D, heb nog nooit zoveel de Q gebruikt, erg blij met de primo.
 
je worsten zien er lekker uit
 
Ziet er goed uit! Hoe was de worst qua sappigheid met het gekochte gehakt?
 
Worst was sappig genoeg, 20% rund en 80% varkensgehakt, dus al wat vetter gehakt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan