Beef en Steak

Ook aan de droogkast

Maccie (spongebob) zei:
Nou Gijs, kom maar op met die foto's van al dat heerlijks.

Hoe staat het ervoor?

De eerste worsten zijn klaar (en al bijna op) zie het andere draadje... nu hangen er twee worsten van de workshop in, en het volgende project, Coppa ligt al in de pekel...

Volgende week of week erop ga ik mijn nieuwe stopbus eens proberen.. kilo of 3 knoflook venkel worst maken als droge worst, ben met het recept bezig...  :D
 
vogels zei:
Maccie (spongebob) zei:
Nou Gijs, kom maar op met die foto's van al dat heerlijks.

Hoe staat het ervoor?

De eerste worsten zijn klaar (en al bijna op) zie het andere draadje... nu hangen er twee worsten van de workshop in, en het volgende project, Coppa ligt al in de pekel...

Volgende week of week erop ga ik mijn nieuwe stopbus eens proberen.. kilo of 3 knoflook venkel worst maken als droge worst, ben met het recept bezig...  :D


Mooi om te lezen Gijs...... vergeet je de yoghurt er niet in te doen :P
 
De kast draait als een tierelier, maar heb ondertussen al wel twee luchtbevochtigers versleten... een uit china (ventilator stuk) en een via marktplaats (trilplaat stuk).. heb ik gewoon pech of hebben anderen hier ook last van?

Ik gebruik wel gewoon kraanwater (uit Brabant), omdat de kast toch zon 3 liter per week gebruikt.

Iemand tips? Of wat gebruiken andere?
 
Ik kreeg toen ik mijn allereerste droge worst had gemaakt een witte aanslag (witte waas) op mijn worsten.
Dit bleek achteraf door het gebruik van kraanwater te komen.
In kraanwater zitten zouten/ mineralen/ en kalk(en), en dat zorgde voor de witte waas.
(En de hoeveelheid zal per gemeente best wel veel kunnen verschillen)

Na overgestapt te zijn op gedestilleerd water heb ik daar nooit meer last van gehad.
Misschien dat diezelfde zouten/ mineralen/ en kalk(en), er bij jouw voor hebben gezorgd dat jou luchtbevochtigers het hebben begeven  :-S
Mijn kast draait nu vrijwel constant al zo'n 3 jaar (uitzondering daar gelaten, een enkel weekje tussendoor niet), maar het enige onderdeel dat ik tot nog toe heb moeten vervangen (toevallig 3 weken gelden), was mijn temperatuur controller.

Mac
 
Heb een nieuwe gekocht en heb gelijk wat gdestileer/gedeminiraliseerd water besteld (12x 5ltr). Is kijken hoe dat gaat. Hoop dat ie het wat langer volhoud nu, hangen nog 10 worsten in en sinds vandaag een stuk vlees wat een Coppa moet worden..  :D

Waar haal jij je water Mac?
 
Ik haalde vroeger bij de Makro een aantal van die 5 liter kannen van het merk Aro (iets van 2,50 euro per kan).
Nu ik een goede band opgebouwd heb met de Sligro, haal ik ze daar (als ze die hebben......, maar dat zal toch wel  :-S )

Mac
 
Vond 2,50 voor 5 liter nog best veel.. in ieder geval als je het vergelijkt met de aanbieding van de lidl (79 cent voor 5 liter), maar kon het inderdaad niet veel goedkoper vinden als bij de Makro.
Als iemand nog een adresje weet waar het minder kost dan 2,- per 5 liter hoor ik het graag.
 
Zo, vandaag eindelijk tijd gevonden om de droogkast onder handen te nemen volgens het advies van de mede forum genoten :p

tisPUkU.jpg


Alle bekabeling vervangen door snoer met adereindehulzen  (i.p.v. installatie draad) en de lasdoppen vervangen door mooie klemblokken op DIN rail.

en alles werkt weer naar behoren.
 
Ceriel zei:
Dan kan het drogen beginnen!  B-)
Inderdaad. En daar wil ik inmiddels ook wel eens een foto van zien

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Ceriel zei:
Dan kan het drogen beginnen!  B-)

Hij stond nu juist even stil om gemodificeerd te worden :)

Heb al het een en ander gemaakt en hier gepost hoor  :P..
 
Terug
Bovenaan Onderaan