Beef en Steak

Ontdooien.

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Hans
  • Startdatum Startdatum
Ewald zei:
SilverFox zei:
Simpele uitleg; het water wil naar vloeibare vorm maar heeft daar warmte voor nodig, deze warmte zit in je lauwe blikje. Deze wordt er met een rotsnelheid uit gezogen.
Test het gerust, meet het verschil maar. Zet de timer op 2 minuten en schrijf de temperaturen maar op :D

Even een natuurkundige correctie, dat ijs naar vloeibare vorm wil is kul (Het is geen scheikunde waarbij bijvoorbeeld ijzer naar zijn natuurlijke vorm ijzeroxide, roest wil) natuurkunde is gebaseerd op evenwicht.

Volgens de natuurkundige wet:
1) Als er tussen twee stoffen een temperatuurverschil bestaat, ontstaat er een warmtestroom totdat beide stoffen een gelijke temperatuur hebben.

2) De energie die de ene stof daarbij afstaat is gelijk aan de energie die de andere stof opneemt.



Zo is het duidelijk wat er gebeurt als je diepvries vlees in koud water legt.  "Evenwicht"

Dank jullie wel voor deze uitleg :)

vrgr   

Hans.
 
Terug
Bovenaan Onderaan