- Berichten
- 7.166
Lieve BBQ-Vrienden!
Deze maand was het thema voor de fotowedstrijd: Mastur... eeeeh... Flamberen kun je leren!
Ik las dat en dacht, tja... maar een keertje overslaan deze maand. Kloteweer, koud, nat, wind. Maar ja, toen ik van de week zag dat dit toffe onderwerp van Remco nog steeds maar geen inzenders had en de weersvooruitzichten voor mijn vrije vrijdag steeds beter leken te worden dacht ik: kom op, ouwe... Ga er voor! Doe eens gek. Maar ja, cognac, armagnac, ik gebruik het vaak in stoofpotjes maar zijn dat nou echt fotogenieke gerechten? Dus er begon zich langzaam aan een plaatje in mijn hoofd te nestelen... en dan weet je het wel... dat moet gemaakt en dat moet dan ook wel echt zoals in mijn hoofd.
Het huis was leeg en iedereen was de deur uit, dat helpt. Ik ben niet zo heel gezellig als er wat moet gebeuren en dat het dan ook nog echt precies zo moet worden als ik voor ogen heb. Buitencategorie Fanatiek Teringventje zeg maar... maar ja, alles voor de fans, dat steakie moest en zou in de hens!
Kom mee op avontuur, het is koud maar zalig weer vandaag!
Eerst maar eens lekker mijn Grote Groene Vriend opstoken... het was tenslotte al lekker 4 graden in de tuin!
Borreltje doen en de eerste hint meegeven... gaat 'ie... Slainthe!
Nou ik ga niet jokken tegen jullie... het was nog best vroeg, maar wat een heerlijk pikketanussie is dit!
De hoofdrolspeler was ook alvast welkom in de tuin om alvast lekker op koelkast temperatuur te blijven zeg maar. Een mooie dikke ribeye van de vleesjuwelier.
Lekker in het zout gezet om straks lekker te kunnen korsten in de skillet.
Maar eerst lekker een botertje in die pan:
Daar mochten de kastanjesjampies bij, lekker loungen in het comfortabele gietijzer.
Zalig man, wat ruikt dat meteen fijn achter in de tuin. Erg fijn.
Champignonnetjes even opzij gezet en een broodje toasten:
Pannetje leeg en weer doorwarmen voor dat mooie plakje vettige graan gevoerde koe:
Dat ging geweldig! Mooie korst, ik was tevreden.
Tja, en toen dus het spektakel... ik vertelde al dat ik een soort heilige graal in mijn hoofd gecreëerd had waar ik naartoe wilde werken, maar ja, dat flamberen... hou zou dat eigenlijk gaan in zo'n ei? Misschien toch maar gewoon een keertje proberen dan? En denk nou niet dat ik daar dat glaasje voor ingeschonken had, want die zat lekker bij Sander in z'n buikje hoor... heerlijk spul man! Dus OK, fles in de linkerhand, camera in de rechter en dan maar proberen.... allememaggies, dat ging hard en snel en heftig. Het leek wel... eeeh.... flamberen dus...
Niet normaal... eene grote vuurbal jongûh...!
Best gaaf, maar dan had ik net zo goed geen vlees in de pan hoeven doen...
Dat was al beter....
Wat een geweld joh... best tof dit avontuur.
Dit was één van de beste dacht ik. Maar goed. Er was een missie!
Dus champies er weer lekker bij doorwarmen en toewerken naar de eindplaat:
Ik zeg het eerlijk. Ik was dik tevreden. Er kwam ontspanning en ik kreeg zowaar wat trek!
Plankje klaar maken en proeven.... het was echt zalig!
Ik had me gisteren stiekum al voorgenomen om te zeggen dat het heerlijk was en dat je de bourbon echt goed door proefde in de eind creatie, maar verdomd, het was! Heerlijke jus in het pannetje, sappige champignons, heerlijk vlees en een mooi gegrild broodje en ik besloot er gewoon lekker nog een borreltje bij te nemen. Het was echt heerlijk!
Mooi sappig vlees en alles schoon op gegeten, in mijn eentje!
En eigenlijk was het aller beste nieuws nog wel dat deze al die tijd niet nodig was!
Blusdekentje is al een paar jaartjes oud en is gelukkig nog nooit nodig geweest!
Hou het leuk en hou het veilig mensen!
Heel veel liefs uit de Foodporn Factory!
Deze maand was het thema voor de fotowedstrijd: Mastur... eeeeh... Flamberen kun je leren!
Ik las dat en dacht, tja... maar een keertje overslaan deze maand. Kloteweer, koud, nat, wind. Maar ja, toen ik van de week zag dat dit toffe onderwerp van Remco nog steeds maar geen inzenders had en de weersvooruitzichten voor mijn vrije vrijdag steeds beter leken te worden dacht ik: kom op, ouwe... Ga er voor! Doe eens gek. Maar ja, cognac, armagnac, ik gebruik het vaak in stoofpotjes maar zijn dat nou echt fotogenieke gerechten? Dus er begon zich langzaam aan een plaatje in mijn hoofd te nestelen... en dan weet je het wel... dat moet gemaakt en dat moet dan ook wel echt zoals in mijn hoofd.
Het huis was leeg en iedereen was de deur uit, dat helpt. Ik ben niet zo heel gezellig als er wat moet gebeuren en dat het dan ook nog echt precies zo moet worden als ik voor ogen heb. Buitencategorie Fanatiek Teringventje zeg maar... maar ja, alles voor de fans, dat steakie moest en zou in de hens!
Kom mee op avontuur, het is koud maar zalig weer vandaag!
Eerst maar eens lekker mijn Grote Groene Vriend opstoken... het was tenslotte al lekker 4 graden in de tuin!
Borreltje doen en de eerste hint meegeven... gaat 'ie... Slainthe!
Nou ik ga niet jokken tegen jullie... het was nog best vroeg, maar wat een heerlijk pikketanussie is dit!
De hoofdrolspeler was ook alvast welkom in de tuin om alvast lekker op koelkast temperatuur te blijven zeg maar. Een mooie dikke ribeye van de vleesjuwelier.
Lekker in het zout gezet om straks lekker te kunnen korsten in de skillet.
Maar eerst lekker een botertje in die pan:
Daar mochten de kastanjesjampies bij, lekker loungen in het comfortabele gietijzer.
Zalig man, wat ruikt dat meteen fijn achter in de tuin. Erg fijn.
Champignonnetjes even opzij gezet en een broodje toasten:
Pannetje leeg en weer doorwarmen voor dat mooie plakje vettige graan gevoerde koe:
Dat ging geweldig! Mooie korst, ik was tevreden.
Tja, en toen dus het spektakel... ik vertelde al dat ik een soort heilige graal in mijn hoofd gecreëerd had waar ik naartoe wilde werken, maar ja, dat flamberen... hou zou dat eigenlijk gaan in zo'n ei? Misschien toch maar gewoon een keertje proberen dan? En denk nou niet dat ik daar dat glaasje voor ingeschonken had, want die zat lekker bij Sander in z'n buikje hoor... heerlijk spul man! Dus OK, fles in de linkerhand, camera in de rechter en dan maar proberen.... allememaggies, dat ging hard en snel en heftig. Het leek wel... eeeh.... flamberen dus...
Niet normaal... eene grote vuurbal jongûh...!
Best gaaf, maar dan had ik net zo goed geen vlees in de pan hoeven doen...
Dat was al beter....
Wat een geweld joh... best tof dit avontuur.
Dit was één van de beste dacht ik. Maar goed. Er was een missie!
Dus champies er weer lekker bij doorwarmen en toewerken naar de eindplaat:
Ik zeg het eerlijk. Ik was dik tevreden. Er kwam ontspanning en ik kreeg zowaar wat trek!
Plankje klaar maken en proeven.... het was echt zalig!
Ik had me gisteren stiekum al voorgenomen om te zeggen dat het heerlijk was en dat je de bourbon echt goed door proefde in de eind creatie, maar verdomd, het was! Heerlijke jus in het pannetje, sappige champignons, heerlijk vlees en een mooi gegrild broodje en ik besloot er gewoon lekker nog een borreltje bij te nemen. Het was echt heerlijk!
Mooi sappig vlees en alles schoon op gegeten, in mijn eentje!
En eigenlijk was het aller beste nieuws nog wel dat deze al die tijd niet nodig was!
Blusdekentje is al een paar jaartjes oud en is gelukkig nog nooit nodig geweest!
Hou het leuk en hou het veilig mensen!
Heel veel liefs uit de Foodporn Factory!