- Berichten
- 5.025
Het allerhoogste gezag in huis heeft laatst ergens een recept voor okonomiyaki gevonden. Dit is een japanse pannenkoek.
waarbij de vulling en de topping kan variëren. In mijn vorige leven heb ik dit tijdens mijn bezoeken aan Japan vaker gegeten. Lekker.
Maar goed, de cheffin wil pannenkoek en ik wil de Q aan. Dus dit gerecht gemaakt op de Q. Onder het motto, nooit gedaan maar ik denk dat ik het wel kan.
Beslag gemaakt en daar gekookte garnalen en witte kool aan toegevoegd. Tevens wat okonomiyaki saus gemaakt.
De Q lekker gestookt en de Weber skillet goed op temperatuur gebracht, schoon geveegd en ingevet met arachide olie. Lekker door laten walmen.
Het beslag in de skillet gedaan. Eerst ff offsite gezet zodat eea kan garen, zonder gelijk aan de onderzijde zwart te worden. Dome temp. 160 C boven de skillet.
Voor 10' laten garen. Daarna mbv een bord omgedraaid. Had nog wat meer mogen bruinen
De onderkant was netjes droog. Ff voorzien van een beetje olijfolie en in de skillet geplaatst. Deze nu 10' direct boven de kolen gezet en lekker laten garen. Om de 5' gekeken of eea niet te hard aan het kleuren is. Dome temp. loopt op naar 170 C.
Daarna weer met een bord gekeerd en opgemaakt met een topping van wat garnalen en lente uitjes, kewpie
mayo en de okonomiyaki saus. Was uiteraard weer te beroerd om dit ff netjes in een spuitflesje te doen.
Vervolgens de flinke pannenkoek doorgesneden, op het bordje en happen maar.
Gerecht is gaar maar niet te droog. Aan beide zijden nog wat extra Q time was nog niet verkeerd geweest.
Smaak is redelijk neutraal maar verder prima.
Lessons learned.
- volgende keer doe ik de vulling separaat roerbakken en daar het beslag op.
- next time wat kleinere pannenkoekjes maken. Deze garen dan wellicht wat sneller door.
- is met wat aanpassingen een leuke toevoeging cq vervanging voor bv quiche, shakshuka of tortila.
Succes met zelf maken.
waarbij de vulling en de topping kan variëren. In mijn vorige leven heb ik dit tijdens mijn bezoeken aan Japan vaker gegeten. Lekker.
Maar goed, de cheffin wil pannenkoek en ik wil de Q aan. Dus dit gerecht gemaakt op de Q. Onder het motto, nooit gedaan maar ik denk dat ik het wel kan.
Beslag gemaakt en daar gekookte garnalen en witte kool aan toegevoegd. Tevens wat okonomiyaki saus gemaakt.
De Q lekker gestookt en de Weber skillet goed op temperatuur gebracht, schoon geveegd en ingevet met arachide olie. Lekker door laten walmen.
Het beslag in de skillet gedaan. Eerst ff offsite gezet zodat eea kan garen, zonder gelijk aan de onderzijde zwart te worden. Dome temp. 160 C boven de skillet.
Voor 10' laten garen. Daarna mbv een bord omgedraaid. Had nog wat meer mogen bruinen
De onderkant was netjes droog. Ff voorzien van een beetje olijfolie en in de skillet geplaatst. Deze nu 10' direct boven de kolen gezet en lekker laten garen. Om de 5' gekeken of eea niet te hard aan het kleuren is. Dome temp. loopt op naar 170 C.
Daarna weer met een bord gekeerd en opgemaakt met een topping van wat garnalen en lente uitjes, kewpie
mayo en de okonomiyaki saus. Was uiteraard weer te beroerd om dit ff netjes in een spuitflesje te doen.

Vervolgens de flinke pannenkoek doorgesneden, op het bordje en happen maar.
Gerecht is gaar maar niet te droog. Aan beide zijden nog wat extra Q time was nog niet verkeerd geweest.
Smaak is redelijk neutraal maar verder prima.
Lessons learned.
- volgende keer doe ik de vulling separaat roerbakken en daar het beslag op.
- next time wat kleinere pannenkoekjes maken. Deze garen dan wellicht wat sneller door.
- is met wat aanpassingen een leuke toevoeging cq vervanging voor bv quiche, shakshuka of tortila.
Succes met zelf maken.
Laatst bewerkt: