BasBQ
Beef en Steak

Oklahoma Smoker 18'' (plan van aanpak/ boodschappen/materiaallijst)

P

Pete

Gast
Goedemorgen allen,

Ik ben momenteel een pva en boodschappenlijst aan het opstellen voor het maken van een oklahoma smoker (18inch), nu ben ik benieuwd of iemand een stappenplan/materiaallijst wil delen van bijvoorbeeld een eerder project.. Het is mijn eerste project en gelijk best wel een grote dus vandaar wil ik den goede/complete inventarisatie maken!

Ben erg benieuwd!! :D

Groetjes, Peter
 
Weinig respons. Haha

Wellicht wel op deze vraag; er zijn verschillende meningen over de dikte van het plaatstaal.. (6 tot 8mm, of juist 1,5 tot 3,5 mm)...

Wat is jullie mening  omtrent vasthouden van warmte, kwaliteit, onderhoud en levensduur?

Groet, peter
 
dan zou ik voor de 6mm gaan
 
Ligt er een beetje aan wat je wilt. Dunner staal is sneller warm en koelt sneller af, dikker duurt langer om op te warmen en blijft weer langer heet. En wil je hem regelmatig mee op pad nemen, dan vind ik persoonlijk 3,5mm dik genoeg. Met 6mm wordt ie al gauw 2 keer zo zwaar...
 
Ik heb oude LPG tanks gebruikt.

Hoogwaardig staal en ongeveer 3 mm dik.
zelfs dan is hij bijna niet te verplaatsen, zelfs met wieltjes eronder.

ik was ongeveer ?50 euro kwijt voor 3 tanks bij de auto sloop.
en deze waren door een bedrijf leeggehaald.

succes!! :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan