- Berichten
- 1.162
Goedemiddag,
Lang geleden dat ik wat postte, wel blijven bbqen hoor en hier altijd inspiratie opdoen natuurijk.
Even voor de F1 wat lekkers voorbereid.
Pinwheel burgers, na het kijken van een filmpje van NasQ.
En wat gevulde champignons.
Ik heb varkens gehakt gebruikt (kaufland) wat mij opviel is dat het veeel minder vettig is dan varkens gehakt hier uit de supermarkt.
2 plakken ontbijtspek, hamburger kruiden en wat geraspte cheddar.
Na het rollen, prikker er door nog wat gyros kruiden. Waarom? Gewoon, leek me een goed idee.
Wordt vervolgd
Deel 2.
Ei op een 160/170 graden gezet.
Half direct en half indirect.
Eerst even de burgers op directe deel gietijzer en de champignons indirect.
Skillet rode uit (met scheut sojasaus en roomboter, en pufje SPG) op directe deel en daarna indirect.
Burgers weer van direct naar indirect na een mooi streepje en op temperatuur laten komen 68/70 graden.
Daarna broodje doormidden, likje mayonaise erop en gegrild.
Bouwen maar.
Gebakken uien op de burgers en plukje cheddar erop laten smelten.
Errug lekker mag ik wel zeggen, voor herhaling vatbaar.
Champignons ook prima gelukt.
Beetje flauw waren ze wel.
Ik deed pas kruiden op het gehakt voordat ik de burgers ging rollen.
Er zat dus niet veel kruiden in het gehakt zelf....
Mooi excuus om nog eens te proberen.
Wij hebben heerlijk gegeten, maar jullie vast ook.
Op naar de volgende.
Laatst bewerkt: