- Berichten
- 61
Ik maak al een tijdje zelf pizza. Ontzettend leuk en vooral ontzettend lekker!
Ik gebruik hiervoor een pizzasteen en zet de oven op standje 100%, wat bij mijn oven helaas maar 250?C is.
Nu wilde ik heel graag een hogere temperatuur bereiken en dus de Q aan geslingerd. Voor de duidelijkheid; ik heb een offset smoker, dus een aparte vuurkamer (pit).
Hoe het ging
Goed. En daar bedoel ik mee; ik heb weer wat geleerd. Verder ging het k*dt.
Ik had dus een flinke bak hout in de pit geknald om een knetter heet vuur te krijgen. Ik wilde richting de 350?C, maar ik kwam niet hoger dan 270?C :-S
Pizzasteen een uurtje laten opwarmen uiteraard.
De temperatuur wisselde enorm. Door (denk ik) het vochtige #@^&*()# weer vrat mijn Q de houtblokken op als twijgjes en duurde het eeuwen om een pizza klaar te maken. Wat-een-ellende. Stond ik daar, in de regen, meer hout toe te voegen dan pizza's te bakken. :|

Een aantal vragen aan jullie:
Wat wel goed gaat
De pizza's die ik maak zijn lekker! Maar lekker is natuurlijk smaak en smaak is persoonlijk. Vooral zelf op je pizza knallen wat je lekker vind.
Maar mijn tip is wel; niet te veel! Hou liever je pizza simpel en eet er twee, dan dat je een carbonara speciale zelf probeert te maken
Voor het deeg zie ik zoveel recepten voorbij komen, maar de beste recept vind ik tot nog toe die van Simon Giaccotto. Ik heb zijn masterclass 'gevolgd' op FoodTube.
Recept:
Bloem 100%
Water 54%
Zout 2%
Olie 2%
Gist 0,5%
Kijk voor de hoeveel gist vooral hoelang je het deeg kan laten rijzen. Ik gebruik meestal 3-4 gram gist en laat dit 6 ? 7 uur rijzen buiten de koelkast.
Voor de saus gebruik ik een blik tomaten, blikje tomatenpuree, bbqsaus
, beetje ketchup, beetje chilisaus en kruiden zoals oregano. Vooral maken, proberen en proeven.
De foto's
Klaarzetten en wegen van ingredi?nten voor de pizzabodem
Hulp van jongste zoon
Na het mengen en kneden het deeg een kwartier laten rusten
Opdelen (ongeveer 125 gram per bol). Niet vergeten het deeg goed 'op te bollen'.
En af te dekken
Dan krijg je na een aantal uren dit mooie exemplaar. Deeg ziet er een beetje raar uit, omdat het geen tarwe 0.0 is, maar spelt deeg.
En kan je er dit lelijk exemplaar van maken
Ja ik moet nog werken aan de vorm 
En zo lagen de mini-pizza's van mijn twee zoons ( 2 en 4 jaar oud) op de plaat
En zo zag mijn pizza er uit (en ja dit lijkt toch bijna op een carbonara speciale
)
Ik gebruik hiervoor een pizzasteen en zet de oven op standje 100%, wat bij mijn oven helaas maar 250?C is.
Nu wilde ik heel graag een hogere temperatuur bereiken en dus de Q aan geslingerd. Voor de duidelijkheid; ik heb een offset smoker, dus een aparte vuurkamer (pit).
Hoe het ging
Goed. En daar bedoel ik mee; ik heb weer wat geleerd. Verder ging het k*dt.
Ik had dus een flinke bak hout in de pit geknald om een knetter heet vuur te krijgen. Ik wilde richting de 350?C, maar ik kwam niet hoger dan 270?C :-S
Pizzasteen een uurtje laten opwarmen uiteraard.
De temperatuur wisselde enorm. Door (denk ik) het vochtige #@^&*()# weer vrat mijn Q de houtblokken op als twijgjes en duurde het eeuwen om een pizza klaar te maken. Wat-een-ellende. Stond ik daar, in de regen, meer hout toe te voegen dan pizza's te bakken. :|



Een aantal vragen aan jullie:
- Hoe krijgen jullie een hogere temperatuur bij vochtig weer
- Klopt het dat heet meer energie kost bij vochtig weer?
- Iemand ervaring met een offset en hogere temperaturen/pizza's maken?
Wat wel goed gaat
De pizza's die ik maak zijn lekker! Maar lekker is natuurlijk smaak en smaak is persoonlijk. Vooral zelf op je pizza knallen wat je lekker vind.
Maar mijn tip is wel; niet te veel! Hou liever je pizza simpel en eet er twee, dan dat je een carbonara speciale zelf probeert te maken

Voor het deeg zie ik zoveel recepten voorbij komen, maar de beste recept vind ik tot nog toe die van Simon Giaccotto. Ik heb zijn masterclass 'gevolgd' op FoodTube.
Recept:
Bloem 100%
Water 54%
Zout 2%
Olie 2%
Gist 0,5%
Kijk voor de hoeveel gist vooral hoelang je het deeg kan laten rijzen. Ik gebruik meestal 3-4 gram gist en laat dit 6 ? 7 uur rijzen buiten de koelkast.
Voor de saus gebruik ik een blik tomaten, blikje tomatenpuree, bbqsaus

De foto's
Klaarzetten en wegen van ingredi?nten voor de pizzabodem

Hulp van jongste zoon

Na het mengen en kneden het deeg een kwartier laten rusten

Opdelen (ongeveer 125 gram per bol). Niet vergeten het deeg goed 'op te bollen'.

En af te dekken

Dan krijg je na een aantal uren dit mooie exemplaar. Deeg ziet er een beetje raar uit, omdat het geen tarwe 0.0 is, maar spelt deeg.

En kan je er dit lelijk exemplaar van maken



En zo lagen de mini-pizza's van mijn twee zoons ( 2 en 4 jaar oud) op de plaat

En zo zag mijn pizza er uit (en ja dit lijkt toch bijna op een carbonara speciale

