- Berichten
- 44
Bij mijn laatste bestelling bij Beef&Steak had ik ook 4 oerhammetjes besteld. Toen ik laatst de Boston Butt uit de vriezer haalde zag ik achterin de vrieslade deze oerhammetjes ineens verschijnen... Toch maar eens proberen!
Ik probeer ze te bereiden via een recept van Beef&Steak: Gepekelde Oerhammetjes in donker bier.
Eerst dus 1,5 dag in de pekel.
Daarna ff droogdeppen met een theedoek en in een nieuwe theedoek wikkelen en nog ca een halve dag in de koelkast laten drogen.
Dan de hammetjes ff aangrillen op de BGE.
Een soepje maken van wat vleesfond en een beetje runderbouillon een donker biertje en een uitje (vers van het land
). De soep even aan de kook brengen en dan de hammetjes toevoegen en het geheel in de oven bij zo'n 80 graden gedurende een uurtje of 10!!
Afgelopen zondag bij vrienden tijdens een wedstrijdje voetbal kijken de finale: Ingesmeerd met m'n favoriete BBQ saus en ff afgrillen op de BBQ!!
Het resultaat viel erg in de smaak! Erg smaakvol en mals vlees!
Echter heeft de gehele bereiding niet echt veel met BBQ te maken afgezien dan van het ff aangrillen en het uiteindelijk afgrillen. Volgende keer maar weer een echte serieuze low and slow sessie
Ik probeer ze te bereiden via een recept van Beef&Steak: Gepekelde Oerhammetjes in donker bier.

Eerst dus 1,5 dag in de pekel.

Daarna ff droogdeppen met een theedoek en in een nieuwe theedoek wikkelen en nog ca een halve dag in de koelkast laten drogen.

Dan de hammetjes ff aangrillen op de BGE.

Een soepje maken van wat vleesfond en een beetje runderbouillon een donker biertje en een uitje (vers van het land



Afgelopen zondag bij vrienden tijdens een wedstrijdje voetbal kijken de finale: Ingesmeerd met m'n favoriete BBQ saus en ff afgrillen op de BBQ!!

Het resultaat viel erg in de smaak! Erg smaakvol en mals vlees!
Echter heeft de gehele bereiding niet echt veel met BBQ te maken afgezien dan van het ff aangrillen en het uiteindelijk afgrillen. Volgende keer maar weer een echte serieuze low and slow sessie
