Had al een poosje wat hammetjes in de vriezer liggen en vandaag maar eens klaargemaakt, had wat recepten gezien met pekelen enz maar ik heb de mijne maar gewoon met wat rub gedaan, gisteravond de hammetjes in 3 verschillende soorten rub gezet en voor een nachtje terug in de koeling.
Vanmorgen de bastard aangestoken en met wat appelhout de hammetjes erop.
Na 3 uur bij een temp van zo'n 120 gr de hammetjes in de glaze gezet.
Na weer een uur de hammetjes met wat appelsap ingepakt.
De hammetjes nog anderhalf uur laten garen en toen was het tijd om te proeven, duidelijk was het verschil in de verschillende rubs te proeven, het vlees was mals maar nog wel redelijk stevig en zou volgende keer nog een half uurtje langer in de folie kunnen.
Al met al was het weer leuk en smakelijk projectje.

Vanmorgen de bastard aangestoken en met wat appelhout de hammetjes erop.

Na 3 uur bij een temp van zo'n 120 gr de hammetjes in de glaze gezet.


Na weer een uur de hammetjes met wat appelsap ingepakt.

De hammetjes nog anderhalf uur laten garen en toen was het tijd om te proeven, duidelijk was het verschil in de verschillende rubs te proeven, het vlees was mals maar nog wel redelijk stevig en zou volgende keer nog een half uurtje langer in de folie kunnen.
Al met al was het weer leuk en smakelijk projectje.


