BasBQ
Beef en Steak

Oerhammetjes

 
 

avr

Pitmaster
Berichten
918
Had al een poosje wat hammetjes in de vriezer liggen en vandaag maar eens klaargemaakt, had wat recepten gezien met pekelen enz maar ik heb de mijne maar gewoon met wat rub gedaan, gisteravond de hammetjes in 3 verschillende soorten rub gezet en voor een nachtje terug in de koeling.
f9dba94c994733fbe2fc323b71a82904.jpg


Vanmorgen de bastard aangestoken en met wat appelhout de hammetjes erop.
ed66a1aac963597f7a629b3b7b9947e7.jpg


Na 3 uur bij een temp van zo'n 120 gr de hammetjes in de glaze gezet.
052548390b35c7ec0ce931f4640bd8bb.jpg


e2165fbd04a54f7f555b5ed36ed86734.jpg


Na weer een uur de hammetjes met wat appelsap ingepakt.

df78fde79520aa7160f86e9905cd08f7.jpg


De hammetjes nog anderhalf uur laten garen en toen was het tijd om te proeven, duidelijk was het verschil in de verschillende rubs te proeven, het vlees was mals maar nog wel redelijk stevig en zou volgende keer nog een half uurtje langer in de folie kunnen.
Al met al was het weer leuk en smakelijk projectje.

35b52c596251c8d92c99a137bc234d62.jpg


69642c2718a081309e246bb4e51c03fe.jpg


d018ce1b15b9f1df40c507fab16ff373.jpg



 
Dat ziet er niet verkeerd uit!
 
Zo dat ziet er lekker uit, die gaan op de to do.

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

 
Lekker hoor
 
Ziet er geweldig uit zeg. Waar moet je aan denken qua smaakbeleving? beetje sparerib achtig of compleet iets anders? zeker op de tot do lijst.
 
Smeinkie zei:
Heerlijk!

Welke rub vond je het lekkerste?
Tsja moeilijk te zeggen, vond ze alle 3 wel lekker maar volgende keer eens een mix van letzQ en Turnpike proberen!
 
KamadoNovice zei:
Ziet er geweldig uit zeg. Waar moet je aan denken qua smaakbeleving? beetje sparerib achtig of compleet iets anders? zeker op de tot do lijst.
Als ik wat zou moeten verzinnen dan zou ik zeggen meer richting de Pulled pork ,maar voordat je de eindsaus er door doet.
Moeilijk om smaak uit te leggen!
 
Ziet er heerlijk uit! Ga er meteen 1 uit de vriezer halen!
 
avr zei:
KamadoNovice zei:
Ziet er geweldig uit zeg. Waar moet je aan denken qua smaakbeleving? beetje sparerib achtig of compleet iets anders? zeker op de tot do lijst.
Als ik wat zou moeten verzinnen dan zou ik zeggen meer richting de Pulled pork ,maar voordat je de eindsaus er door doet.
Moeilijk om smaak uit te leggen!
Dan zit er niets anders op dan het zelf te gaan proberen. smaak die je beschrijft is wel lekker trouwens dus dat gaat wel lukken
 
Yum zeg. Ook maar eens maken

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Ziet er weer super smakelijk uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan