- Berichten
- 616
Afgelopen weekend Duroc Oerhammetjes van de Heyde Hoeve gemaakt op de Weber WSM.
Ik heb de, min of meer, 3 2 1 methode toegepast.
Hammetjes goed ontvliezen. Er zit nogal wat vlies op dus je bent er wel even zoet mee.
Lichtjes voorzien van wat zonnebloemolie en voorzien van rub. In dit geval van Beekum All Use. Ik heb de hammetjes in folie ingepakt en nog een nachtje in de koelkast bewaard.
De WSM met de Minionmethode ontstoken totdat deze een temperatuur van ca. 100°C had bereikt en het appel rookhout toegevoegd.
De hammetjes erop en de temperatuur laten oplopen tot 110 - 120°C en ongeveer een uurtje gerookt. Hierna heb ik de kerntemperatuur laten oplopen tot ca. 70°C, dat nam zo'n 3 uren in beslag. Er was een mooie stevige bark ontstaan.
Vervolgens alles een voor een ingepakt met een mengsel van roomboter, bruine basterdsuiker en honing. Alles terug op de WSM totdat een kerntemperatuur van zo'n 86°C was bereikt.
Hierna alles uitgepakt en alles terug op de WSM om de bark weer mooi droog te krijgen. Vervolgens met tussenpozen van ca. een kwartier 2 keer afgelakt met Sweet baby Ray BBQ saus.
Ik had nooit eerder Oerhammetjes gegeten maar ze zijn me uitstekend bevallen. Zeker voor herhaling vatbaar.
Roken met appelhout
Na 3 uren mogen ze ingepakt worden.
Na 5 uurtjes op de WSM smullen maar.
Ik heb de, min of meer, 3 2 1 methode toegepast.
Hammetjes goed ontvliezen. Er zit nogal wat vlies op dus je bent er wel even zoet mee.
Lichtjes voorzien van wat zonnebloemolie en voorzien van rub. In dit geval van Beekum All Use. Ik heb de hammetjes in folie ingepakt en nog een nachtje in de koelkast bewaard.
De WSM met de Minionmethode ontstoken totdat deze een temperatuur van ca. 100°C had bereikt en het appel rookhout toegevoegd.
De hammetjes erop en de temperatuur laten oplopen tot 110 - 120°C en ongeveer een uurtje gerookt. Hierna heb ik de kerntemperatuur laten oplopen tot ca. 70°C, dat nam zo'n 3 uren in beslag. Er was een mooie stevige bark ontstaan.
Vervolgens alles een voor een ingepakt met een mengsel van roomboter, bruine basterdsuiker en honing. Alles terug op de WSM totdat een kerntemperatuur van zo'n 86°C was bereikt.
Hierna alles uitgepakt en alles terug op de WSM om de bark weer mooi droog te krijgen. Vervolgens met tussenpozen van ca. een kwartier 2 keer afgelakt met Sweet baby Ray BBQ saus.
Ik had nooit eerder Oerhammetjes gegeten maar ze zijn me uitstekend bevallen. Zeker voor herhaling vatbaar.
Roken met appelhout
Na 3 uren mogen ze ingepakt worden.
Na 5 uurtjes op de WSM smullen maar.