BasBQ
Beef en Steak

Oerhammetjes in pekelbad

 
 

Xander

Stoker
Berichten
309
Moguh allen,

Ik heb vanmorgen bij de slager 3 (waarvan ik er nu 2 maak) Oerhammetjes gekocht ? 700gr per stuk.

Hoelang zal ik ze ongeveer in pekelbadje gooien?

En zal ik die ene nu al pekelen en dan invriezen of meteen invriezen?

Gr

Xander
 
Ik heb ze gemaakt zonder te pekelen en dat ging prima.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
hoelang pekelen: was t niet 1cm per 24 uur.


paulus1972 zei:
Ik heb ze gemaakt zonder te pekelen en dat ging prima.

dat t prima ging zal best..maar gepekeld brengt t meer smaak in t vlees.
 
Nou zo was t al hoog op smaak. Maar er liggen er nog een paar in de vriezer. Die gaan gewoon 24 uur in de pekel. Dat gaat echt genoeg zijn.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ze hebben nu een uur of 18 in de pekel gelegen. Ben heel benieuwd. Ik hou jullie op de hoogte.
 
Graag l hier en daar een foto is ook leuk


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ik zou graag foto's posten maar Photobucket werkt de laatste tijd niet mee...  :-O
 
Tapatalk werkt erg handig daarvoor :)
 
Helaas zijn de hammetjes mislukt....

Het vlees was niet teruggetrokken kerntemp van 70 graden aangehouden.

M'n vrouw vond het heerlijk. Maar ik vond ze niet lekker. Te grijs dus te ver. Iemand nog tips?
 
Te grijs zou ik eerder denken niet lang genoeg in de pekel.
 
lijkt me ook noskos.



paulus1972 zei:
Die gaan gewoon 24 uur in de pekel. Dat gaat echt genoeg zijn.

nou denkt t niet .
48 uur komt eerder om klein vlees goed doorpekeld te krijgen.
smaakt ook niet weet ik nog van een mislukt beenham .
driekwart mooie rood gekleurd vlees door de nitrietzout en een  kern van 4cm doorsnee  die grijs van kleur was..
ook te kort gepekeld dus ,maar toch aan plakken gesneden en gegeten .
,en die flauwe kern smaak verpeste dus die hele ham en ding maar teug in de vriezer voor later in de bami/nasie.






 
Nogmaals probeer eens niet te pekelen. Dat gaat ook prima met dit "pootje"


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan