Vorig jaar al een keer het oerhammetje gemaakt volgens het recept van Beef&Steak, dit was bij ons geen succes. Daarom dit jaar een combinatie van recepten met eigen invulling. Het is het volgende geworden:
- 1,5 dag in de pekel
Los alle ingredi?nten voor de pekel op in ongeveer 1,5 liter kokend water. Zorg dat het zout en de suiker geheel zijn opgelost. Laat alles tot kamertemperatuur afkoelen
- 0,5 dag drogen in de koelkast
Haal de oerhammetjes uit het pekelbad. Dep ze droog met een theedoek. Wikkel ze in een nieuwe, droge theedoek en laat ze nog een halve dag extra drogen in de koeling.
- 0,5 dag in de rub in de koelkast
- BBQ aanzeten op 90-100 graden
0,75 uur kant 1
0,75 uur kant 2
2 uur in folie (met wat vocht)
0,5 uur na garen
Afgrillen op hoog vuur
Bestrijk de oerhammetjes met een saus en grill ze op hoog vuur af.
De pekel bevatte:
1,5 ltr Water
1 theelepel jeneverbessen
1 theelepel peperkorrels
3 kruidnagels
1 theelepel nootmuskaat
300 gram zout
300 gram suiker
In de rub ging:
1 eetlepels donker bruine basterdsuiker
1 eetlepels paprika poeder
1/2 theelepels uienpoeder
1/2 theelepel knoflookpoedet
1/4 theelepel cayennepeper
Ingesmeerd met de rub:
Eindelijk na dagen voorbereiding op de BBQ:
Klaar om ingepakt te worden:
Het vlees is lekker terug getrokken na het ingepakt te zijn geweest:
Klaar om op het bord te belanden:
Helaas hij is weer op:
Conclusie:
Deze gaan we zeker vaker maken! Alleen dan doen we er wel 1 per persoon.
- 1,5 dag in de pekel
Los alle ingredi?nten voor de pekel op in ongeveer 1,5 liter kokend water. Zorg dat het zout en de suiker geheel zijn opgelost. Laat alles tot kamertemperatuur afkoelen
- 0,5 dag drogen in de koelkast
Haal de oerhammetjes uit het pekelbad. Dep ze droog met een theedoek. Wikkel ze in een nieuwe, droge theedoek en laat ze nog een halve dag extra drogen in de koeling.
- 0,5 dag in de rub in de koelkast
- BBQ aanzeten op 90-100 graden
0,75 uur kant 1
0,75 uur kant 2
2 uur in folie (met wat vocht)
0,5 uur na garen
Afgrillen op hoog vuur
Bestrijk de oerhammetjes met een saus en grill ze op hoog vuur af.
De pekel bevatte:
1,5 ltr Water
1 theelepel jeneverbessen
1 theelepel peperkorrels
3 kruidnagels
1 theelepel nootmuskaat
300 gram zout
300 gram suiker
In de rub ging:
1 eetlepels donker bruine basterdsuiker
1 eetlepels paprika poeder
1/2 theelepels uienpoeder
1/2 theelepel knoflookpoedet
1/4 theelepel cayennepeper
Ingesmeerd met de rub:
Eindelijk na dagen voorbereiding op de BBQ:
Klaar om ingepakt te worden:
Het vlees is lekker terug getrokken na het ingepakt te zijn geweest:
Klaar om op het bord te belanden:
Helaas hij is weer op:
Conclusie:
Deze gaan we zeker vaker maken! Alleen dan doen we er wel 1 per persoon.