BasBQ
Beef en Steak

Oerhammetje

 
 

Swokey

Kooltjesharker
Berichten
174
Vorig jaar al een keer het oerhammetje gemaakt volgens het recept van Beef&Steak, dit was bij ons geen succes. Daarom dit jaar een combinatie van recepten met eigen invulling. Het is het volgende geworden:

- 1,5 dag in de pekel
Los alle ingredi?nten voor de pekel op in ongeveer 1,5 liter kokend water. Zorg dat het zout en de suiker geheel zijn opgelost. Laat alles tot kamertemperatuur afkoelen

- 0,5 dag drogen in de koelkast
Haal de oerhammetjes uit het pekelbad. Dep ze droog met een theedoek. Wikkel ze in een nieuwe, droge theedoek en laat ze nog een halve dag extra drogen in de koeling.

- 0,5 dag in de rub in de koelkast

- BBQ aanzeten op 90-100 graden
0,75 uur kant 1
0,75 uur kant 2
2 uur in folie (met wat vocht)
0,5 uur na garen
Afgrillen op hoog vuur
Bestrijk de oerhammetjes met een saus en grill ze op hoog vuur af.

De pekel bevatte:
1,5 ltr Water
1 theelepel jeneverbessen
1 theelepel peperkorrels
3 kruidnagels
1 theelepel nootmuskaat

300 gram zout
300 gram suiker

In de rub ging:

1 eetlepels donker bruine basterdsuiker
1 eetlepels paprika poeder
1/2 theelepels uienpoeder
1/2 theelepel knoflookpoedet
1/4 theelepel cayennepeper

Ingesmeerd met de rub:
01-Rub.JPG


Eindelijk na dagen voorbereiding op de BBQ:
02-Rook.JPG


Klaar om ingepakt te worden:
03-Deel1.JPG


Het vlees is lekker terug getrokken na het ingepakt te zijn geweest:
04-Ingepakt.JPG


Klaar om op het bord te belanden:
05-Gereed.JPG


Helaas hij is weer op:
06-op.JPG


Conclusie:
Deze gaan we zeker vaker maken! Alleen dan doen we er wel 1 per persoon.
 
Zo, krijg spontaan trek!
 
Heerlijk en mooe recept ook! Ga ik ook eens proberen.
 
mooie vlees ,foto s en verslag.
je gebruikt wel veel zout in de brine lijkt me.
gemiddeld 70 tot 100 gr per liter water is voldoende  .
 
Had er laatst een bij de slagen kan en klaar gehaald maar was niet z'n fan van de saus die zij gebruikt hadden.
Moet dit zelf ook maar eens gaan proberen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan