BasBQ
Beef en Steak

Nog eens pizza's op de kamado

 
 

diesel4666

Stoker
Berichten
461
Was weer even geleden. 8 pizza's gemaakt. Is toch wel werken geblazen...
Deze keer het deeg meer dan 48u laten rijpen. (Anders doe ik 24u)
Eerlijk gezegd proefde ik geen verschil.
Favoriet blijft hier de pizza pulled pork.

f33ca04b346d21a3083e93ca007d2ab5.jpg
fe69c01a9a18ed5e73dd687235f20eca.jpg
08a8112b885bc296378a23c0626107df.jpg
b437d9abf4b9e7c1a12f1fff72df6e64.jpg
a450b25b9039997a4388eecb5aa060e3.jpg
643e1fffdbfb2e8448bf9b7d4a01af1e.jpg
80d8c9f04f05f397e3d1dcbe2685ee57.jpg
1fb1b8ca5261d07d79916a1530e1ace7.jpg
 
Poh, dat zijn mooie pizza’s!
 
Ik sluit me bij Zzzjon aan ziet er goed en smakelijk uit
 
Lekker zeg! ziet er goed uit, afgelopen zaterdag ook voor het eerste pizza's gemaakt. voor een eerste keer ging het vrij goed alleen de bodem iets wat zwart. Welk recept voor het deeg gebruik je?
 
Ik gebruik een 5cm dikke pizzasteen. Heb nog nooit zwarte bodems gehad. Ik bak tussen de 400 en 450 graden.

De meeste mensen werken met een dubbele pizzasteen met wat grote moeren tussen. Dat helpt ook wat tegen oververhitting van de pizzasteen.

Je kan een infrarood thermometer kopen voor weinig geld. Dan kan je de temperatuur van je steen goed controleren.


Mijn recept:
600g Tipo '0' bloem (Ik gebruik Caputo Nuvola)
3g droge gist (Ik gebruik Caputo)
10g zout
1/2 tl suiker
20g olijfolie
400g water
 
bedankt voor je reactie, ik heb zelf gewoon mijn heatdeflector en dan op het rooster de pizzasteen, heb meer het idee dat het door teveel meel aan de onderkant van de pizza komt dat hij wat zwart wordt. blijft toch proberen
 
bedankt voor je reactie, ik heb zelf gewoon mijn heatdeflector en dan op het rooster de pizzasteen, heb meer het idee dat het door teveel meel aan de onderkant van de pizza komt dat hij wat zwart wordt. blijft toch proberen

Dat is wel de beste methode. Misschien anders maismeel proberen. Dat vernrand niet snel en plakt ook niet heel erg aan je pizza.

@ diesel, mooi belegde pizza's! Ik zou denk ik wel eerst je heat deflector op je bbq leggen en dan 4 moertjes er op en daar je pizzasteen op. Je zal zien dat ke bodems dan niet zo snel verbranden aan de onderkant.
 
Die zien er geweldig uit.
Hoe lang duurt het voor de steen om 400C aan te tikken?
 
Die zien er geweldig uit.
Hoe lang duurt het voor de steen om 400C aan te tikken?
Nooit getimed, maar ik gok ongeveer half uurtje.
Bottom en top vent helemaal open.
Dan zorg ik altijd dat het vuur goed aan is met dome open (10min?).
Dan dome dicht en zorgen dat die opwarmt. (10min?)
Dan steen erop tot die warm is. (30min?)
En bakken maar.

Als je echt rollende vlammen, langs je steen door, over je pizza wil, kan je dan nog grote blokken houtskool (of hout) er bovenop gooien. Maar doe ik eigenlijk niet meer.

Ik kan tot 10-12 pizza's bakken. Daarna zakt de temperatuur. Ik ben wel traag in het stretchen/beleggen en ik eet tussendoor ook mee.
 
Nog niemand die gevallen is over de ananas? ;):LOL:
Ik ben zelf overigens niet zo'n pizzafundamentalist hoor, lekker beleggen met wat jij lekker vindt!

Maar ziet er erg goed en lekker uit! Wil ik toch ook nog wel eens proberen...
 
Terug
Bovenaan Onderaan