- Berichten
- 5.532
Njang Swietie, oftewel Smakelijk eten in het Surinaams
Surinaamse broodjes met gestoofd varkensvlees en Kip Kerrie (massala)
uiteraard met zoetzure komkommer op surinaamse wijze.
Voor Het varkensvlees een stuk buikspek van 1 kilo genomen deze in dikke plakken gesneden en gekruid met Chinees 5 kruidenpoeder (5-spice)
Voor de saus 2 zakjes boemboe (Toko Lien) Babi Ketjap 2 gesnipperde uien en naar smaak een verkruimeld maggie bouillonblikje
De uien gefruit in wat arachide olie en een klein blokje trassie :x erbij verkruimeld, boemboes toegevoegd even mee fruiten en 450 ml. water toegevoegd dit aan de kook gebracht van het vuur gehaald en verder gegaan met het buikspek.
Buikspek plakken eerst even direct gegrild op de BBQ daarna heel in de saus en dit ruim anderhalf uur laten sudderen op het laatst op smaak gebracht met een maggie bouillonblokje. na 1 uur het buikspek uit de saus gehaald en in reepjes gesneden en weer bij de saus gedaan, op het laatst de saus gebonden met maizena.
Voor de kip kerrie het recept van de Bunny chow van Jet gebruikt, als extra 1/4 tl. kruidnagelpoeder en 2 flinke tl. gembersiroop
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=20533.0
Kip licht gekruid met verstegen sparerib kruiden en even gegrild op de BBQ
Saus gemaakt en de kip een uurtje laten sudderen.
daarna kip uit de kerriesaus en in repen gesneden en weer terug de kerriesaus in en de saus ook weer gebonden met maizena.
Het moet allemaal wat dikker zijn die saus anders wordt zo'n broodje een kleffe kliederzooi.
Het varkentje
Het Kippetje
komkommer als topping
En de gruwelijk lekkere broodjes gestoofd varkensvlees en kip kerrie als eindresultaat
Surinaamse broodjes met gestoofd varkensvlees en Kip Kerrie (massala)
uiteraard met zoetzure komkommer op surinaamse wijze.
Voor Het varkensvlees een stuk buikspek van 1 kilo genomen deze in dikke plakken gesneden en gekruid met Chinees 5 kruidenpoeder (5-spice)
Voor de saus 2 zakjes boemboe (Toko Lien) Babi Ketjap 2 gesnipperde uien en naar smaak een verkruimeld maggie bouillonblikje
De uien gefruit in wat arachide olie en een klein blokje trassie :x erbij verkruimeld, boemboes toegevoegd even mee fruiten en 450 ml. water toegevoegd dit aan de kook gebracht van het vuur gehaald en verder gegaan met het buikspek.
Buikspek plakken eerst even direct gegrild op de BBQ daarna heel in de saus en dit ruim anderhalf uur laten sudderen op het laatst op smaak gebracht met een maggie bouillonblokje. na 1 uur het buikspek uit de saus gehaald en in reepjes gesneden en weer bij de saus gedaan, op het laatst de saus gebonden met maizena.
Voor de kip kerrie het recept van de Bunny chow van Jet gebruikt, als extra 1/4 tl. kruidnagelpoeder en 2 flinke tl. gembersiroop
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=20533.0
Kip licht gekruid met verstegen sparerib kruiden en even gegrild op de BBQ
Saus gemaakt en de kip een uurtje laten sudderen.
daarna kip uit de kerriesaus en in repen gesneden en weer terug de kerriesaus in en de saus ook weer gebonden met maizena.
Het moet allemaal wat dikker zijn die saus anders wordt zo'n broodje een kleffe kliederzooi.
Het varkentje





Het Kippetje





komkommer als topping

En de gruwelijk lekkere broodjes gestoofd varkensvlees en kip kerrie als eindresultaat
