Ik heb ook zo een ring vorig jaar gekocht.
De eerste maal had ik zo een 225-240 graden. Duurde veel te lang, dus wat "research" gedaan
Nu geen idee of je briketten of houtskool gebruikt, maar ik gebruik 4-5kg briketten
Je kan deze in de 2 bakjes achteraan doen en ook beetje aan de zijkant, dat werkt wel, maar ga je nooit echt veel meer krijgen
Dan heb ik dit gekocht "fior di brace briketten", en zo heb ik de plastiek van de top vent eraf gefikt. Een hele staaf gewoon op de briketten was serieuze warmte ontwikkeling.
De keer nadien had ik in 3 stukken gedaan, 1 groot stuk dat leg ik achteraan en de 2 kleine aan de zijkant op de warme kolen
Ik neem qua kolen een grote brikettenstarter en leg dan nog een hoopje onaangestoken onderaan, zodat je nog wat langer warmte hebt
Dit werkt goed voor 4-5 pizza's en dan haal ik met gemak 350 graden, maar dan zak het vlug terug af.
Het probleem dat je dan hebt is dat je zowat alles moet uit elkaar halen voor ergens nog wat kunnen bij te stoken met die grill en die 2 zijdelingse openingen, dusja. Maar 4 pizza's is genoeg voor ons aangezien we maar met 4 zijn.
Ik heb ook zo een "slow n sear" namaak gekocht op amazon gekocht en dat gebruik ik nu, serieuze warmte ontwikkeling, en eigenlijk gebruik ik die kolenbakjes van weber niet meer. Daar kan je gemakkelijk 300-350 graden mee halen in je dome zelfs met briketten. Ik leg nog wat kolen aan de zijkant et voila, werkt al beter, en nog altijd 1 fior di brace briket
Nu begon mijn gbs grillrooster te roesten na 1 jaartje in gebruik te hebben, dit zou dus komen door de hogere temperaturen. En handelaar waar ik hem verkocht hebt zegt dat dit niet onder garantie is, nooit te nimmer zal ik nog wat bij Alternate kopen, laatste 3x altijd gezeik. In elk geval dus op zoek naar een andere oplossing
Nu heb ik van die vuurvaste stenen gekocht deze stapel ik tot ik aan het hoogte van de uitsparing kom en pizza steen erop, alleen de pizzasteen krijg ik zo niet echt goed op temperatuur. Want die vuurvaste stenen worden uiteraard niet zo warm en hebben veel langer nodig.
Dus minder stenen erin leggen en daar die kolenbakjes van weber op en daar de steen op. Pizzasteen was al wat warmer, maar net nog niet.
Dus een paar kolen erin de volgende keer et voila
Ondertussen heb hier in de buurt een handelaar gevonden die zakjes hout verkoopt voor ofyrs etc en de blokken kan ik gewoon gemakkelijk halveren en ik steek 1 blokje hout voor op temperatuur te komen, en 1 blokje dan na de 2de pizza
Tevens gebruik ik nu ook een soort gietijzeren pizza steen, warmt ook veel sneller op, dus minder vebruik. Ik heb mijn kolengebruik nu ook wel beperkt tot +-3kg per pizza sessie. Het voordeel van die plaat is wel warmte sneller op, maar als je aan 350 graden zit is je plaat ook zogoed als 350 graden, maar ben sneller klaar.
Met hout of met die fior di brace briketten geeft de thermometer aan de uitgang ver voorbij het maximum aan. Maar 350 is ideaal qua temperatuur, maar ik raad je af dit veel te doen dus met een rooster, roest incoming. Nu ik barbecue wel meerdere keren per maand (winter en zomer), maar meerdere leden hebben dus aangegeven dat dit komt door de te hoge temperatuur. Grillrooster altijd netjes droog gehouden, dus aan vocht ligt het zeker niet. Maar dus zonder grillrooster kan je gewoon overal gemakkelijker bij en kan je gemakkelijker bijvullen. Heb het ook met grillrooster in alle mogelijke posities geprobeerd, maar bijvullen was een ramp, heb hier zelf van die ooni pellets geprobeerd om bij te kappen maar die fikken zo op en dat was een gedoe omdat die dan niet altijd correct neervallen.
In elk geval mooi resultaat