- Berichten
- 410
Hallo allemaal, ik ben een tijdje geleden ben ik gek gemaakt door mijn vader die hier ook op het forum zit ( Hendrik Willem) over het barbecuen op kolen. Ik had eerst een broil king 30 gas barbecue, en prachtig ding om te zien alleen ik vond het weinig met barbecuen te maken hebben aangezien ik op gas ook wel in mijn keuken kan koken :blush:. Aangezien ik van verre reizen hou en ook van koken heb ik met de jaren wel wat dingen over de hele wereld kunnen proeven wat vaak wel tot inspiratie leidde tot gerechten. Vooral in mijn laatste 2 reizen (Peru en Verenigde Staten) heb ik daar onder andere van heerlijke bbq gerechten mogen genieten.
Pas geleden heb ik een weber premium one touch 57 aangeschaft en ben er erg blij mee. Het is nog af en toe even wennen met de temperatuur te regelen maar dat gaat nu wel goed. Ik regel hem zelf op de bovenste schuif af ipv de onderste. Hierdoor stook je volgens mijn effici?nter mee dan door de bovenste schuif open te zetten en de onderste te regelen. Al een paar gerechten op de weber bereid met wisselend succes. Bij deze wat foto's van de gerechten.
Spareribs, goed gelukt en lekker van smaak.
Kip op bierblikje, goed gelukt alleen had de had krokanter modem wezen. Had hem tussendoor beneveld wat ik niet had moeten doen.
Pizza met de bodem direct op het rooster gegrild. Vooral de bodem was super qua smaak. Was een aanrader om te maken.
Gerookte en gepofte aardappel met bacon en dragon boter geserveerd met geroosterde tomaten met Italiaanse topping en een gegrilde biefstuk. Ik had de kern temperatuur ingesteld op 65 grafen omdat dit medium rare zou moeten zijn. Zat jammer genoeg tegen wel done aan. Aardappel was erg lekker en de tomaten waren niet mijn smaak. Mijn vrouw vond deze gelukkig heerlijk.
Pas geleden heb ik een weber premium one touch 57 aangeschaft en ben er erg blij mee. Het is nog af en toe even wennen met de temperatuur te regelen maar dat gaat nu wel goed. Ik regel hem zelf op de bovenste schuif af ipv de onderste. Hierdoor stook je volgens mijn effici?nter mee dan door de bovenste schuif open te zetten en de onderste te regelen. Al een paar gerechten op de weber bereid met wisselend succes. Bij deze wat foto's van de gerechten.

Spareribs, goed gelukt en lekker van smaak.

Kip op bierblikje, goed gelukt alleen had de had krokanter modem wezen. Had hem tussendoor beneveld wat ik niet had moeten doen.

Pizza met de bodem direct op het rooster gegrild. Vooral de bodem was super qua smaak. Was een aanrader om te maken.

Gerookte en gepofte aardappel met bacon en dragon boter geserveerd met geroosterde tomaten met Italiaanse topping en een gegrilde biefstuk. Ik had de kern temperatuur ingesteld op 65 grafen omdat dit medium rare zou moeten zijn. Zat jammer genoeg tegen wel done aan. Aardappel was erg lekker en de tomaten waren niet mijn smaak. Mijn vrouw vond deze gelukkig heerlijk.