Beef en Steak

Nieuwbouw 3 cilinder smoker

Wordt weer een mooi monster :)
 
Onder het mom van; mag het iets meer zijn???? :D
 
Ben wel nieuwsgierig naar het eindresultaat. Ik blijf deze draad zeker volgen.
 
aangezien het al weer even geleden was dat we de eerste tekst en foto's hebben laten zien wordt het tijd voor een update...  :)

helaas zijn we door allerlei omstandigheden er nog niet toe gekomen om de brander/zaag in de buis te zetten, dus we hadden iets meer tijd om de plannen ook maar weer eens aan te passen.

met name het onderstel heeft toch wel het nodige denkwerk gekost.....omdat je toch met gewicht, hoogte en stabiliteit rekening moet houden kwamen we tot de conclusie dat een "gewone" aanhanger toch eigenlijk niet kon voldoen. Je hebt door de lengte/hoogte van de 3 cilinders al snel een onstabiel platform....
daarom hebben we nu gekozen voor een "schamel" aanhangwagen (google maar eens), die dan wordt verlaagd en dan wordt omgebouwd tot een soort van "dieplader" principe....de cilinders en de stookbakken maken dan deel uit van het chassis....

doordat je dan ook "lager" bouwt wordt de hoogte ook niet echt "te" hoog....we schatten dat hij maximaal 180 cm boven de grond uitkomt....(de cilinders zijn 130 cm per stuk)...tussen de cilinders en daarnaast is dan nog genoeg ruimte voor werkbladen (de rode vlakken op de tekening) en een watertank.....de zwarte vlakken op de tekening maken dus deel uit (samen met de cilinders) van het totale dragende chassis....kortom, tijdens de komende bouwperiode zal er misschien nog wel wat veranderen...maar voorlopig is dit het idee  (voor zolang het duurt)  :D

bbq2-2.jpg
 
Ik ben reuze beniewd hoe dit monster wordt :) Lijken zo wel van die Amerikaanse graansilo's ;)
 
jammer dat je zo ver weg woont, lijkt me een degelijke constructie
 
we zijn door allerlei omstandigheden nog niet aan het "zagen" toegekomen, dus wat dat betreft weinig nieuws....

wel natuurlijk nog wat ideetjes en veranderingen in de bouwplannen bedacht.....dusssssss.....nog even geduld :)

komt allemaal prima voor elkaar...  ;)
 
Ik volg...
 
en dan na lange tijd is het zover......de snijbrander kan erin......
dus van de buis van 4 meter maken we 3 buizen van 1,30 meter (klein stukje aan 1 kant was licht beschadigd)

jammer genoeg hadden we niet voldoende zuurstof in de flessen zitten om alle stukken op 1 dag te "snijden"....maar het ging als de welbekende speer....

dag1.jpg


dag12.jpg


dag13.jpg


dag14.jpg


dag16.jpg


op deze laatste foto krijg je een beetje een indruk van de indeling....de buis komt dus op een stookgedeelte te staan,
daarboven een "waterpan" van ongeveer 80 cm rond (de buis zelf is 100 cm)....en dan 3 roosters die om een as kunnen draaien.
de bovenkant van de buis komt ongeveer op 190 cm hoogte.....

door deze as is er ook maar aan 1 kant een deur in 2 delen nodig.... (het oppervlak per rooster is 8100 vierkante centimeter....lol)

we bouwen niet 1...maar 2 trailers.......  een ??n asser met 1 buis en een open grill....en een twee asser met 2 buizen en een open grill....  definitieve plannen zullen gaandeweg nog wel eens een keer veranderen :)
 
Eindelijk begonnen Kees, succes met de bouw!!!
 
Goed bezig kees
 
mooie smoker wordt dat.

De regelgeving rond schamelwagens is veranderd per 1 juli j.l. De oploopremmen mogen niet meer je zal hydraulisch of electrische remmen moeten installeren.
 
hoefnix zei:
mooie smoker wordt dat.

De regelgeving rond schamelwagens is veranderd per 1 juli j.l. De oploopremmen mogen niet meer je zal hydraulisch of electrische remmen moeten installeren.

de plannen zijn inmiddels zo veranderd dat het "schamel" principe aanhanger al overboord is.....het wordt een 2 assige beremde.....en een 1 asser <750 kilo....dus we hebben het onszelf ietsie makkelijker gemaakt.... :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan