Gisteren een run gedaan met beefribs en baby back spareribs. Mijn schoonouders kwamen eten en mijn schoonmoeder is d? spareribs kenner van de familie.
Deze keer gekozen voor baby back spareribs aangezien ik de vorige keer de St. Louis Style wat te vet en te dik vond. Voor de beefribs deze keer gekozen voor de Jacob?s Ladder.
De beefrib ontvliest en getrimd;
Vervolgens een rub van gestoten zwarte Lampong peper en grof zeezout:
De spareribs wederom bereid volgens Smokey Goodness wedstrijdribs. Vergeten foto?s te maken maar hier gaan ze er net op met het welbekende rekje;
Spareribs om het halfuur ingespoten met Piggy spray en de beefrib inmiddels ingepakt in bakpapier;
Spareribs ingepakt in alufolie met de nodige ingredi?nten (wederom vergeten foto te maken), na 1,5 uur eruit gehaald en gelakt met Smokey Finest BBQ saus;
En het eind resultaat;
Viel in de smaak;
De smaak van de baby back spareribs in combi met rub, marinade en lak is voor mij beter in balans dan met St. Louis style ribs.
De beefrib viel me echter wat tegen; de vorige keer had ik de Black Angus besteld en deze was qua smaak veel beter. Daarnaast had ik wat te veel rub gebruikt. Het was lekker maar de volgende keer ga ik toch weer voor de Black Angus.
Morgen gaat de picanha erop met een knoflookjus en vooraf kwartels..... tenminste als het niet onweert. Beetje mazzel blijft het droog!
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro
Deze keer gekozen voor baby back spareribs aangezien ik de vorige keer de St. Louis Style wat te vet en te dik vond. Voor de beefribs deze keer gekozen voor de Jacob?s Ladder.

De beefrib ontvliest en getrimd;

Vervolgens een rub van gestoten zwarte Lampong peper en grof zeezout:

De spareribs wederom bereid volgens Smokey Goodness wedstrijdribs. Vergeten foto?s te maken maar hier gaan ze er net op met het welbekende rekje;


Spareribs om het halfuur ingespoten met Piggy spray en de beefrib inmiddels ingepakt in bakpapier;

Spareribs ingepakt in alufolie met de nodige ingredi?nten (wederom vergeten foto te maken), na 1,5 uur eruit gehaald en gelakt met Smokey Finest BBQ saus;


En het eind resultaat;


Viel in de smaak;

De smaak van de baby back spareribs in combi met rub, marinade en lak is voor mij beter in balans dan met St. Louis style ribs.
De beefrib viel me echter wat tegen; de vorige keer had ik de Black Angus besteld en deze was qua smaak veel beter. Daarnaast had ik wat te veel rub gebruikt. Het was lekker maar de volgende keer ga ik toch weer voor de Black Angus.
Morgen gaat de picanha erop met een knoflookjus en vooraf kwartels..... tenminste als het niet onweert. Beetje mazzel blijft het droog!
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro