- Berichten
- 5.099
Voor de fotowedstrijd heb ik mijn inspiratie gezocht in de film “The BBQ”.
In deze film is een Australian bloke de BBQ man. Hij wordt door een karnalie dwars gezeten.
Zie deze link voor de spoiler.
Het frame op 54 sec en 1 min is de inspiratie voor mijn bijdrage.
Dus bij de Sligro een Cote de Boeuf gehaald. Gewicht schoon aan de haak 998 gr. (met knookje)
Chirurgisch gaatje geboord. (54 sec in spoiler)
De steak gekruid met PeZo en een rub van italiaanse kruiden en gerookte paprika poeder.
De BGE klaar gemaakt op 120 C.
Steak erop en voor 1h en 5 min laten garen. In het begin een beetje rookhout toegevoegd
Bij het bereiken van een kerntemp. van 46 C. de steak eraf gehaald.
Foto shoot momentje. (1 min in spoiler)
Ingepakt en laten rusten.
BGE naar 240 C. Groentjes grillen, steak afgrillen (beide zijden 1,5 min), weer foto’s maken.
Steak is net wat donker geworden bij het afgrillen. Jammer van het ruitjes patroon.
Daarna aansnijden en oppeuzelen.
Restant is een knookje met een gaatje.
In deze film is een Australian bloke de BBQ man. Hij wordt door een karnalie dwars gezeten.
Zie deze link voor de spoiler.
Het frame op 54 sec en 1 min is de inspiratie voor mijn bijdrage.
Dus bij de Sligro een Cote de Boeuf gehaald. Gewicht schoon aan de haak 998 gr. (met knookje)
Chirurgisch gaatje geboord. (54 sec in spoiler)
De steak gekruid met PeZo en een rub van italiaanse kruiden en gerookte paprika poeder.
De BGE klaar gemaakt op 120 C.
Steak erop en voor 1h en 5 min laten garen. In het begin een beetje rookhout toegevoegd
Bij het bereiken van een kerntemp. van 46 C. de steak eraf gehaald.
Foto shoot momentje. (1 min in spoiler)
Ingepakt en laten rusten.
BGE naar 240 C. Groentjes grillen, steak afgrillen (beide zijden 1,5 min), weer foto’s maken.
Steak is net wat donker geworden bij het afgrillen. Jammer van het ruitjes patroon.
Daarna aansnijden en oppeuzelen.
Restant is een knookje met een gaatje.
Laatst bewerkt: