Ik heb in het verleden nooit veel succes gehad met het maken van brisket, droog en taai waren ze meestal. Maar nu moest het er toch eens van komen, beef die je ook zonder teef kan eten, net zoals die van House Park Bar.B.Que in Austin Texas.
Ik heb een stuk grain fed Angus brisket gevonden bij de Sligro (uit de US of A nog wel) en daar moet het toch mee gaan lukken dacht ik. Gerubt met veel peper en zout en een beetje knoflook poeder. Ik heb de methode van amazingribs.com aangehouden.
Na het trimmen van het vet bleef nog ongeveer 1,6kg over, ik heb het meeste vet weggesneden en geprobeerd om nog 2 a 3 mm te laten zitten.
Klaar om een paar uur op lage temperatuur (110°C) te roken.
Even een snelle controle om te kijken of alles wel goed gaat.
En dan bij een kerntemperatuur van 65°C inpakken in twee lagen aluminiumfolie om verder te garen tot 95°C kern. Butcher paper of aluminum foil schijnt beter te zijn maar dat kon ik helaas niet vinden.
En dit is dan het eindresultaat, heerlijk mals en niet droog, een beetje vet maar niet te veel. Eindelijk beef die je ook zonder "teef" kunt eten.
Helaas was het met z'n drieën zo op, volgende keer maar een groter stuk meenemen.
Ik heb een stuk grain fed Angus brisket gevonden bij de Sligro (uit de US of A nog wel) en daar moet het toch mee gaan lukken dacht ik. Gerubt met veel peper en zout en een beetje knoflook poeder. Ik heb de methode van amazingribs.com aangehouden.
Na het trimmen van het vet bleef nog ongeveer 1,6kg over, ik heb het meeste vet weggesneden en geprobeerd om nog 2 a 3 mm te laten zitten.
Klaar om een paar uur op lage temperatuur (110°C) te roken.
Even een snelle controle om te kijken of alles wel goed gaat.
En dan bij een kerntemperatuur van 65°C inpakken in twee lagen aluminiumfolie om verder te garen tot 95°C kern. Butcher paper of aluminum foil schijnt beter te zijn maar dat kon ik helaas niet vinden.
En dit is dan het eindresultaat, heerlijk mals en niet droog, een beetje vet maar niet te veel. Eindelijk beef die je ook zonder "teef" kunt eten.
Helaas was het met z'n drieën zo op, volgende keer maar een groter stuk meenemen.