- Berichten
- 1.301
Naar aanleiding van @Ric zijn Bifteki style ballen eens gaan rondneuzen bij mijn favoriete Turkse toko, die verkopen echt zo ongeveer alles qua kruiden wat je kan bedenken, en dat voor een redelijke prijs.
Zo vond ik daar gisteren een doosje Griekse kruiden, een stel kipdijfilets wat groente en bij de buren nog een pondje h.o.h gehakt.
Thuisgekomen eerst maar eens de kruiden geproefd, daar zou zout in zitten, maar dat zijn ze denk ik ergens onderweg vergeten (wat ik niet erg vind) maar de smaak was goed!
Het gehakt uitgepakt en er een eitje, een heel fijn gesnipperd uitje een puntpaprika en de kruiden doorheen gedaan.
Daarna de kipdijfilet op een bord met een beetje olie besprenkeld en daar ook de kruiden op aangebracht.
Het bord afgedekt in de koelkast gezet om te marineren.
Daarna het gehakt nogmaals goed doorkneed om alles goed te verdelen en er met folie rolletjes van gemaakt.
De rolletjes in de folie een klein uurtje in de vriezer geschoven om op te stijven voor het de bbq op ging, omdat ik tegenwoordig alleen eet zijn het kleine porties, het overige gehakt heb ik gevacumeerd voor later gebruik.
In de tussentijd wat groente gesneden vor er bij in de wrap.
De brikettenstarter gevuld en aangestoken en het bakken kon beginnen
Achteraf gezien iets te weinig brandstof, maar dat is een les voor de volgende keer..
Het gehakt omwikkeld met spek aan de spiesen en met de kipdijfilet op de bbq.
Toen alles zo ongeveer klaar was de wraps er bij gelegd om op te warmen..
Uiteraard is alles op kerntemperatuur bereid, al staat dat niet op de foto..
Het was simpel maar lekker, na 2 wraps had ik meer dan genoeg
Dank voor het lezen en aan @Ric voor de inspiratie
.
Zo vond ik daar gisteren een doosje Griekse kruiden, een stel kipdijfilets wat groente en bij de buren nog een pondje h.o.h gehakt.
Thuisgekomen eerst maar eens de kruiden geproefd, daar zou zout in zitten, maar dat zijn ze denk ik ergens onderweg vergeten (wat ik niet erg vind) maar de smaak was goed!
Het gehakt uitgepakt en er een eitje, een heel fijn gesnipperd uitje een puntpaprika en de kruiden doorheen gedaan.
Daarna de kipdijfilet op een bord met een beetje olie besprenkeld en daar ook de kruiden op aangebracht.
Het bord afgedekt in de koelkast gezet om te marineren.
Daarna het gehakt nogmaals goed doorkneed om alles goed te verdelen en er met folie rolletjes van gemaakt.
De rolletjes in de folie een klein uurtje in de vriezer geschoven om op te stijven voor het de bbq op ging, omdat ik tegenwoordig alleen eet zijn het kleine porties, het overige gehakt heb ik gevacumeerd voor later gebruik.
In de tussentijd wat groente gesneden vor er bij in de wrap.
De brikettenstarter gevuld en aangestoken en het bakken kon beginnen

Achteraf gezien iets te weinig brandstof, maar dat is een les voor de volgende keer..
Het gehakt omwikkeld met spek aan de spiesen en met de kipdijfilet op de bbq.
Toen alles zo ongeveer klaar was de wraps er bij gelegd om op te warmen..
Uiteraard is alles op kerntemperatuur bereid, al staat dat niet op de foto..
Het was simpel maar lekker, na 2 wraps had ik meer dan genoeg

Dank voor het lezen en aan @Ric voor de inspiratie
