BasBQ
Beef en Steak

Muffinpan Chickenbomb

 
 

ilhomme

Sprokkelaar
Berichten
38
Om de dag een goede invulling te geven bedacht ik me de BGE maar weer aan te steken. Deze keer koos ik voor een kipgerecht.
Wat heb ik gedaan:
4 kippendij filets zonder huid in een rub gelegd (rub van chili-knoflookpoeder-komijn-gemberpoeder-thym-oregano-limoensest).
Deze kippendijtjes heb ik in een 2x dikkere plak (apart laten snijden bij de slager) rauwe ham ingepakt.
In een muffinvorm hem ik een klontje boter gedaan en hierin de kippenbomb met de "sluiting" naar beneden gelegd.
Dit heb ik op mijn BGE op 140?C voor 1 uur laten garen. Na 1 uur heb ik de kerntemperatuur gemeten en deze was 86?C, genoeg dus om 'm eraf te halen. Nu staat die ingepakt af te koelen en wordt de avondmaaltijd verder bereid. Straks hoop ik dat het net zo smaakt als dat het nu ruikt.
009.jpg
 
Lust ik!
 
ilhomme zei:
Om de dag een goede invulling te geven bedacht ik me de BGE maar weer aan te steken. Deze keer koos ik voor een kipgerecht.
Wat heb ik gedaan:
4 kippendij filets zonder huid in een rub gelegd (rub van chili-knoflookpoeder-komijn-gemberpoeder-thym-oregano-limoensest).
Deze kippendijtjes heb ik in een 2x dikkere plak (apart laten snijden bij de slager) rauwe ham ingepakt.
In een muffinvorm hem ik een klontje boter gedaan en hierin de kippenbomb met de "sluiting" naar beneden gelegd.
Dit heb ik op mijn BGE op 140?C voor 1 uur laten garen. Na 1 uur heb ik de kerntemperatuur gemeten en deze was 86?C, genoeg dus om 'm eraf te halen. Nu staat die ingepakt af te koelen en wordt de avondmaaltijd verder bereid. Straks hoop ik dat het net zo smaakt als dat het nu ruikt.
009.jpg
Aanvulling:
De smaak was iets te pittig, teveel chili gebruikt denk ik.
Mijn vrouw waardeerde het met een 9. Ze vind dat ik de volgende keer het Zoet zou moeten maken.

Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk

 
Lowietje72 zei:
Bezorg je ook?
Jammer, Lowietje72, NoordHolland is me te ver

Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk

 
ziet er heerlijk uit
 
Lekker!
 
Terug
Bovenaan Onderaan