Steen
Kooltjesharker
- Berichten
- 124
Eergister lekker stuk picanha bereid. Dus dacht vandaag doen keer wat anders. Mosselen vanuit de bbq. Hier het recept/bereidingswijze.
Nodig: pak mosselen 2 kg, zak mosselgroente(soepgroenten kan ook) 400 gram. 3a4 tenen knoflook(en, 2 sjalotten, grove mosterd (van Marne gebruikte ik), creme fraiche,glas witte wijn(sauvignon blanc)en mocht je ervan houden een stuk roquefort kaas is naar smaak toe te voegen had een stuk van over dus weet niet precies hoeveel gram dit was.. Ook klein blok hickory rookhout gebruikt.
Bbq incl Dutch oven o.i.d lekker warm laten worden(150°+-)..snipper de sjalotten en hak de knoflook fijn. Als je bbq gereed is, doe een scheut zonnebloemolie in de pan. Vervolgens doe je al roerend je groentes er in. Hierna kunnen de sjalotten en knoflook ook in de pan. Goed blijven roeren. Vervolgens doe je de mosselen erbij. Goed door mengen met de groentes. Na een minuut of 2 doe je 1 eetlepel crème fraiche en paar paar theelepels mosterd erbij(naar smaak mag ook eetlepel). Om af te blussen kan je vervolgens de witte wijn er bij doen (had een witte wijn glas gebruikt). Goed blijven door roeren. Als laatste de roquefort. Goed mengen. Bbq sluiten en minuut of +-4 wachten. Als de de mosselen open zijn kan je aan tafel.
Voor evt wat meer smaak nog, vers gemalen peper en zout.
Lekker met stokbrood en of friet en een lekker glas wijn.
Smakelijk
Laatst bewerkt door een moderator: