- Berichten
- 10.093
Hallo BBQ-collega's
Aangezien we hier een lekker mosselpannetje wel kunnen waarderen, eens wat geprobeerd.
Eigenlijk heel simpel:
Q op 180gr en een bak mosselen op het rooster leeggestort.
Uiteraard wel even de mosselen spoelen en de slechte eruit halen.
Na 10 minuten enkele kersensnippers (een stuk of 5) op de kolen en een paar takjes tijm voor een lekkere rooksmaak.
Na ongeveer 30min eraf gehaald, want ze gingen niet verder open.
Voor erbij:
een stoofpannetje ratatouille en een turks brood met eigengemaakte knoflook-kruiden-roomboter
De pics:





Ze smaakte heerlijk.
Maarrrr...... Ze zijn niet ver genoeg open gegaan, dus het was een beetje een gevecht bij sommige mosselen om ze open te krijgen. De spier had ook niet in alle gevallen losgelaten.
We hebben er een aantal nog even in een pannetje met deksel voor een paar minuutjes gekookt, en die kwamen echt goed los, echter de smaak was na het koken wel wat minder "rokerig".
Als iemand tips heeft, graag. Hogere temp? bakje water erbij voor het vocht?
Dank voor het kijken en bij voorbaat dank voor de tips.
Rick
Aangezien we hier een lekker mosselpannetje wel kunnen waarderen, eens wat geprobeerd.
Eigenlijk heel simpel:
Q op 180gr en een bak mosselen op het rooster leeggestort.
Uiteraard wel even de mosselen spoelen en de slechte eruit halen.
Na 10 minuten enkele kersensnippers (een stuk of 5) op de kolen en een paar takjes tijm voor een lekkere rooksmaak.
Na ongeveer 30min eraf gehaald, want ze gingen niet verder open.
Voor erbij:
een stoofpannetje ratatouille en een turks brood met eigengemaakte knoflook-kruiden-roomboter
De pics:





Ze smaakte heerlijk.
Maarrrr...... Ze zijn niet ver genoeg open gegaan, dus het was een beetje een gevecht bij sommige mosselen om ze open te krijgen. De spier had ook niet in alle gevallen losgelaten.
We hebben er een aantal nog even in een pannetje met deksel voor een paar minuutjes gekookt, en die kwamen echt goed los, echter de smaak was na het koken wel wat minder "rokerig".
Als iemand tips heeft, graag. Hogere temp? bakje water erbij voor het vocht?
Dank voor het kijken en bij voorbaat dank voor de tips.
Rick