- Berichten
- 142
In het kader van het thema carnaval deze maand zijn we op zoek gegaan naar vet.
De gedachtegang is volgens mij ongeveer geweest: Carnaval & vet > Brazili? > kleuren > Picanha & salsa.
En uiteindelijk hebben we er wat gezond vet bij gedaan, niet voor de opdracht maar voor de gasten en omdat het lekker is.
Lekker bestrooid met peprub en dan naast het vuur. Ik moet nog eens goed kijken hoe ik zo'n zalm nou optimaal ophang. Hij hangt een paar graden naar achter en daardoor duurt het lekker lang en pakt hij goed de rooksmaak. Echter is de onderkant veel eerder gaar dan boven dus moet ik hem uiteindelijk alsnog voorover hangen om de bovenkant goed te krijgen. Hierdoor is de onderkant iets te ver.
Voor erbij hebben we een salsa gemaakt van tomaat, rode ui, mozzarella, gegrilde mais, avocado, zout en peper.
Ik heb al meerdere malen zo'n mooie Picanha spies gezien en dat leek me leuk om te proberen. Zout erop en gemakshalve heb ik hem eerst van een grillmark voorzien en daarna rustig indirect gelegd. Dit gaat wel veel sneller dan ik had geanticipeerd dus even rekening houden volgende keer.
We hebben hem afgemaakt met wat zwarte peper en ondanks dat we de picanha hebben moeten rekken viel de garing niet tegen.
Lekker zeg!
De gedachtegang is volgens mij ongeveer geweest: Carnaval & vet > Brazili? > kleuren > Picanha & salsa.
En uiteindelijk hebben we er wat gezond vet bij gedaan, niet voor de opdracht maar voor de gasten en omdat het lekker is.
Lekker bestrooid met peprub en dan naast het vuur. Ik moet nog eens goed kijken hoe ik zo'n zalm nou optimaal ophang. Hij hangt een paar graden naar achter en daardoor duurt het lekker lang en pakt hij goed de rooksmaak. Echter is de onderkant veel eerder gaar dan boven dus moet ik hem uiteindelijk alsnog voorover hangen om de bovenkant goed te krijgen. Hierdoor is de onderkant iets te ver.
Voor erbij hebben we een salsa gemaakt van tomaat, rode ui, mozzarella, gegrilde mais, avocado, zout en peper.
Ik heb al meerdere malen zo'n mooie Picanha spies gezien en dat leek me leuk om te proberen. Zout erop en gemakshalve heb ik hem eerst van een grillmark voorzien en daarna rustig indirect gelegd. Dit gaat wel veel sneller dan ik had geanticipeerd dus even rekening houden volgende keer.
We hebben hem afgemaakt met wat zwarte peper en ondanks dat we de picanha hebben moeten rekken viel de garing niet tegen.
Lekker zeg!