- Berichten
- 256
Een recept uit een folder die in bij een bestelling kreeg… klom meteen erg lekker, de film staat nog op het lijstje 
(Link recept onderaan)
Gisteren de marinade voor de procureur gemaakt, een mooie groene substantie was het resultaat.
Het vlees in twee delen gesneden; 1/3 om de cubanos te maken en 2/3 om door te laten garen voor pulled pork.
In twee zakken met de marinade gemarineerd en een nachtje in laten trekken.
Vanmorgen de Bastard aangestoken en de stukken er samen opgelegd.
Tot 70 graden kerntemperatuur mochten ze samen optrekken. Toen mocht het stuk voor de broodjes eraf. Even laten rusten onder een stukje folie en ondertussen kon ik gaan bouwen. (Dit even in de keuken omdat de rest van de procureur door moest garen op de Q)
Broodjes doorgesneden en even grillen op de bakplaat. Mooie plakken gesneden van de ham en deze samen met de achterham kort gebakken in de skillet.
Samenstellen; brood, Mojo pork, ham, kaas en augurkjes op de ene kant, wat mosterd op de andere kant en wat boter aan de buitenkant.
Bakken in de skillet met een velletje bakpapier en een zware pan erop. Na 3 minuten de andere kant en daarna aanvallen!
Dat smaakt prima!
(Kleine note to self; de volgende keer iets meer zout in de marinade)
Ondertussen ligt de rest van de procureur nu nog ingepakt te garen zodat ik daar een lekkere pulled pork van kan maken.
Tja en omdat we toch moesten wachten tot minstens 90 graden (wat uiteindelijk 94 graden werd) meteen ook maar de film gekeken
Kleine spoiler; het broodje was beter
Daarna nog de pork gepulled en dan is het weer klaar voor vandaag.
recepten.vuurenrook.nl

(Link recept onderaan)
Gisteren de marinade voor de procureur gemaakt, een mooie groene substantie was het resultaat.
Het vlees in twee delen gesneden; 1/3 om de cubanos te maken en 2/3 om door te laten garen voor pulled pork.
In twee zakken met de marinade gemarineerd en een nachtje in laten trekken.
Vanmorgen de Bastard aangestoken en de stukken er samen opgelegd.
Tot 70 graden kerntemperatuur mochten ze samen optrekken. Toen mocht het stuk voor de broodjes eraf. Even laten rusten onder een stukje folie en ondertussen kon ik gaan bouwen. (Dit even in de keuken omdat de rest van de procureur door moest garen op de Q)
Broodjes doorgesneden en even grillen op de bakplaat. Mooie plakken gesneden van de ham en deze samen met de achterham kort gebakken in de skillet.
Samenstellen; brood, Mojo pork, ham, kaas en augurkjes op de ene kant, wat mosterd op de andere kant en wat boter aan de buitenkant.
Bakken in de skillet met een velletje bakpapier en een zware pan erop. Na 3 minuten de andere kant en daarna aanvallen!
Dat smaakt prima!
(Kleine note to self; de volgende keer iets meer zout in de marinade)
Ondertussen ligt de rest van de procureur nu nog ingepakt te garen zodat ik daar een lekkere pulled pork van kan maken.
Tja en omdat we toch moesten wachten tot minstens 90 graden (wat uiteindelijk 94 graden werd) meteen ook maar de film gekeken

Kleine spoiler; het broodje was beter

Daarna nog de pork gepulled en dan is het weer klaar voor vandaag.
Mojo Pork Cubanos uit de film ‘Chef’ – Recepten van Vuur & Rook

Laatst bewerkt: