BasBQ
Beef en Steak

MOINK! Balls

 
 

Snerthond

Vuurmaker
Berichten
79
Morgen, 2e paasdagen ga ik mijn eerste MOINK! Balls maken op de mastertouch GBS, samen met Kevin2m4. Alle ingredi?nten zijn in huis gehaald, en de techniek om de temperatuur in de ketel beneden de 120 graden Celsius te houden is redelijk onder de knie. Dat moet wel een succes worden!

Het recept dat ik heb opgezocht is die van noskos. De noskos rule wordt dan ook toegepast. Omdat ik slechts een paar km van de grens met Duitsland woon, zal ik de volgende keer dat daar de grote boodschappen worden ingeslagen eens opletten of daar geen Italiaanse gehaktballetjes te vinden zijn. Gewoon omdat het kan  :D Morgen of overmorgen dus een verslag, nu met hoge verwachtingen heb bedje opzoeken!
 
Ben benieuwd, succes iig
 
Heel veel succes, MOINKS altijd een topper!
 
Vandaag was het dan zover, de eerste MOINK! Balls van eigen hand. En direct verslaafd. Wat was dat lekker. Vergeet die eventuele Duitse balletjes maar, dit recept is een blijvertje! Samen met Kevin2m4 deze MOINK's gemaakt, dat is natuurlijk wel zo gezellig!

Alle ingredi?nten gemengd..
83B5F219-C1CB-4F7B-B81B-A32C0EDE4777_zpsrhlnmlbe.jpg


En er mooie balletjes van gedraaid.
4F660372-60A8-4B61-94A1-60F22DDF6EAC_zpsndmluxgb.jpg


Lekker in de rub gezet, en daarna een half uurtje laten opstijven.
53561881-30C4-4E6F-B9A9-AD46E28FD6AE_zpsfodtxcxg.jpg


Dan de bacon er omheen, en ondertussen de Q al voorverwarmd tot 110 graden C.
4A9F8E90-3062-47B8-90F0-742DE2728A8E_zps7fuit3h3.jpg


En dan mogen ze er op!
0ECFE4A6-7DCC-48B5-A08D-84382A628BD8_zpslfastxyn.jpg


De temperatuur was dankzij de snake methode goed onder controle te houden.
802F9696-E539-464E-B82B-A07B540487BA_zpsjvkzeogg.jpg


De voorgeweekte appelhoutsnippers geven subtiel hun smaak af..
7F3FC0BD-9DA3-4055-8C9A-49723F9CE433_zpsoh7t9ays.jpg


Dan is het tijd om de ballen in te smeren met bbq saus. Zelf had ik bbq saus van Remia in huis gehaald, omdat ik zo snel niets anders kon vinden, en zelf maken was ivm te weinig tijd geen optie. Gelukkig had Kevin2m4 iets meer tijd vandaag en nam hij tot mijn vreugde de enige echte mee:
BF8C032E-103E-4ED0-891C-C985C6E52DAF_zpshkegkyni.jpg

2D148845-CD8A-4E3B-A61C-755FB20C6066_zpspp7wvris.jpg


En dan het langverwachte eindresultaat:
37457953-0060-4E38-9051-AE0C7DD1608C_zps7qckgkx2.jpg


Nadat de MOINK's klaar en opgediend waren zijn we uit enthousiasme vergeten nog foto's van het totaalplaatje. De MOINK's zijn opgediend met r?sti's uit de friteuse en een simpele salade van ijsberg sla, komkommer, feta, olijfolie en balsamico azijn.

Al met al een erg geslaagde dag zo, en dat er nog velen mogen volgen!
 
Man wat een lekkere ballen waren dat! Zeer zeker voor herhaling vatbaar, alleen maken we ze de volgende keer iets kleiner, dan passen ze beter als one bite snack... Het verschil tussen de bbq saus van Remia en SBR is trouwens groter als ik had verwacht, die van Remia is minder zoet, maar wel vlakker van smaak na het grillen...

Hoe dan ook gaan we deze nog vaak maken!
 
Terug
Bovenaan Onderaan